NASTAVLJAJU SE SUKOBI SA SNAGAMA BEZBEDNOSTI: Ubijen Palestinac na Zapadnoj obali
Foto: Reuters

ULIČNI SUKOBI

NASTAVLJAJU SE SUKOBI SA SNAGAMA BEZBEDNOSTI: Ubijen Palestinac na Zapadnoj obali

Planeta -

Jedan Palestinac ubijen je danas u sukobima s izraelskim bezbednosnim snagama na Zapadnoj obali, prenose izraelski mediji saopštenje palestinskog Crvenog polumeseca.

Demonstrant je pogođen u grudi u gradu Al-Ezarija i prebačen u bolnicu u Ramali gde je kasnije podlegao povredama.

Današnji neredi su nastavak jučerašnjih koji su počeli posle tradicionalnih molitvi muslimana petkom u podne u istočnom Jerusalimu i širom Zapadne obale.

Hiljade Palestinaca je u njima učestvovalo. Trojica su poginula u uličnim sukobima s pripadnicima izraelskih bezbednosnih snaga u istočnom Jerusalimu, a na stotine ih je ranjeno u tom gradu i na Zapadnoj obali. Sukoba je juče bilo i kraj južnog dela pojasa Gaze.

foto: EPA

Kasno sinoć je jedan mladi Palestinac nožem usmrtio troje Izraelaca, članova iste porodice, ubacivši se u jevrejsko naselje Halamiš na Zapadnoj obali.

Neredi su danas izbili u palestinskom selu Kober iz koga je napadač, a sukoba je bilo i u selu Kfar Kadumim, kao i na kontrolnom punktu Kalandijana severu Zapadne obale i širom istočnog Jerusalima u arapskim kvartovima.

Palestinci protestuju protiv novih izraelskih mera bezbednosti na jerusalimskom svetilištu gde se nalazi džamija Al Aksa. Izrael je nakon napada u jevrejskom naselju rasporedio dodatne vojnike širom Zapadne obale i vojska je u visokoj pripravnosti zbog svih tih dogadjaja koji bi mogli da prerastu u novi palestinski ustanak, intifadu protiv izraelske okupacije, kako upozoravaju poznavaoci prilika.

Kurir.rs/Beta

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja