SLAVLJE: Četvrti rođendan princa Džordža
Foto: EPA

SVEĆICE U BAKINGEMSKOJ PALATI

SLAVLJE: Četvrti rođendan princa Džordža

Planeta -

Budući britanski kralj napunio četiri godine. Kraljević je treći u redu za nasleđe prestola, posle dede princa Čarlsa i oca princa Vilijama

LONDON - Princ Džordž, sin princa Vilijama i Kejt Midlton, napunio je četiri godine, a tim povodom je kraljevska palata objavila njegov zvanični portret.

Maleni princ Džordž treći je u redu za nasleđe britanskog prestola, posle dede princa Čarlsa i oca princa Vilijama.

Turneja po Evropi

Kraljevska palata saopštila je da su princ Vilijam i Kejt Midlton oduševljeni portretom svog sina, koji je prvi put pozirao profesionalnom kraljevskom fotografu Krisu Džeksonu. Dosad je Kejt Midlton sama fotografisala svoju decu.

Princ Džordž je omiljeno lice kraljevske porodice i od rođenja je preoteo slavu svojim roditeljima, kao i kontroverznom stricu princu Hariju, koji je svojim nestašlucima često bio na naslovnim stranama tabloida.

Princ Džordž i njegova dvogodišnja sestra Šarlota putovali su protekle nedelje sa svojim roditeljima u zvaničnu posetu Nemačkoj i Poljskoj. Princ Vilijam je pred povratak u Veliku Britaniju sina na aerodromu uveo u jedan helikopter i stavio mu pilotsku kacigu na glavu. Mališan se odlično zabavljao sa ocem, koji je i sam pilot.

Voli letenje

Podsećamo, princ Vilijam je završio obuku za pilota spasilačkog helikoptera i dosad je imao nekoliko uspešnih misija. Letenje je morao da prekine zbog brojnih obaveza na dvoru. Koliko je letenje omiljeno među britanskim prinčevima, svedoči i podatak da je i princ Hari obučen za vojnog pilota. On je pre nekoliko godina u dve smene bio na frontu u Avganistanu, gde je pilotirao borbenim helikopterom tipa „apač“.

foto: Profimedia

Neobična tradicija na ostrvu

U BERMUDAMA DO OSME GODINE

Bez obzira na to da li je leto, zima, kiša ili sneg i da li se nalazi u Londonu, Kanadi ili Australiji, princ Džordž će do osme godine uvek nositi kratke pantalone. Tek tada će princ u javnosti moći da se pojavi u dugačkim pantalonama. Ova neobična tradicija vuče korene iz srednjeg veka, kada su se plemići razlikovali od podanika po načinu oblačenja. Takođe, princu nije dozvoljeno da nosi majice sa animiranim junacima ili natpisima, a često u javnosti nosi cipele koje su pre njega nosili njegov otac, stric i deda. Princ Džordž je još i dobro prošao, jer su britanski prinčevi do 16. veka nosili haljine u prvim godinama života.

Kurir / E.K.

Foto: Profimedia, EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track