(VIDEO) HOROR U ŠVAJCARSKOJ: Pomahnitali muškarac napao ljude motornom testerom, petoro povređeno
Foto: Twitter/Švajcarska policija

NAPADAČ U BEKSTVU, NE RADI SE O TERORIZMU

(VIDEO) HOROR U ŠVAJCARSKOJ: Pomahnitali muškarac napao ljude motornom testerom, petoro povređeno

Planeta -

Najmanje pet ljudi je povređeno, od kojih dvoje teže, kada ih je motornom testerom napao muškarac u švajcarskom Šafhauzenu, gradu u blizini granice sa Nemačkom. Nije reč o terorizmu, saopštili su zvaničnici.

Policija je u potrazi za napadačem koji se opisuje kao proćelav i neotesanog izgleda, a pronađen je i njegov "volksvagen". Na konferenciji za medije je saopšteno da se počinilac zove Frank Vrousis (51) koji nema stalno prebivalište već je prijavljen u kantonu na jugoistoku Švajcarske, Graubunednu. Poslednje tri nedelje živeo je u šumi. On je i dalje u bekstvu, a upozorava se da pati od šizofrenije i da je veoma labilan i agresivan.

foto: Švajcarska policija

Prema navodima portala Blik, napad se dogodio u prostorijama osiguravajućeg društva. Ta oblast grada je bila blokirana, a građanima nije bilo dozvoljeno da izađu iz lokala i kancelarija.

Sindi Bir, portparolka regionalne policije, saopštila je da se na licu mesta nalaze ambulantna kola i policijska vozila, kao i spasilački helikopteri koji nadleću oblast.

Ona nije dala nikakve dodatne informacije.

Vlasnik prodavnice u tom području izjavio je za švajcarski "Blik" da se muškarac sa motornom testerom šetao ulicama i da su pešaci i stanovnici tog dela grada zamoljeni da napuste prodavnice i stanove.

Prema lokalnim medijima, jedan stariji muškarac je prevezen u bolnicu sa povredama glave.

Policija je upozorila građane da budu oprezni jer je naoružani napadač u bekstvu.

Kurir.rs/Reuters

Foto: Twitter/@s_j_kummer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja