Najnovije vesti

SPEKTAKULARNO OTKRIĆE LOVACA NA BLAGO : Pronađeno nacističko zlato vredno 111 miliona evra, ali niko ne može da dođe do njega
Foto: Youtube/Printscreen

ZLATNA GROZNICA

SPEKTAKULARNO OTKRIĆE LOVACA NA BLAGO : Pronađeno nacističko zlato vredno 111 miliona evra, ali niko ne može da dođe do njega

Planeta

Kovčeg koji bi mogao da sadrži izgubljeno nacističko blago u vrednosti oko 111.000 evra pronađen je u olupini jednog nemačkog broda.

Britanski lovci na blago spazili su olupinu nadomak obale Islanda. Pronađen je kovčeg sa oko 4 tone vrednog metala za koje se veruje da je zlato sa južnoameričkih obala. Ono se nalazilo na brodu SS Minden koji je potonuo 1939. godine, nedugo po izbijanju Drugog svetskog rata.

Posada istraživačkog broda obratila se islandskim vlastima za dozvolu da raseku rupu u olupini kako bi uzeli kovčeg. Naravno, lovci na blago smatraju da ono treba da pripadne nalazačima, odnosno, Britaniji. Ranije ove godine, grupa je optužena da je bez dozvole pretraživala teren u potrazi za potonulim nemačkim brodom.

foto: Youtube/Printscreen

SS Minden je 6. septembra 1939. godine krenuo iz Brazila a službenici tamošnje podružnice nemačke banke su pomogli da se utovari veliki teret. Kada su ga tokom plovidbe spazili britanski kruzeri, Adolf Hitler je navodno kapetanu naredio ili da se skloni ili da ga namerno potopi kako Kraljevska mornarica ne bi došla do plena.

Istoričari su tvrdili da je teret bio bezvredan, ali ipak nisu imali načina da to provere jer su podvodna istraživanja veoma skupa. Međutim, danas su se pojavile glasine kako to nije bila istina.

Inače, decenijama se verovalo da je nacistička Nemačka pomorskim putevima prenosila zlato tokom Drugog svetskog rata. koje bi im pomoglo u slučaju bekstva ili za formiranje penzionih fondova.

Kako su se pojavile prve glasine o ovom velikom blagu mnogi entuzijasti širom sveta dali su se u potragu ili su makar maštali da će veliko bogatstvo pasti u njihove ruke.

Svet nikada nećete znati kolikim blagom su nacisti raspolagali, ali se veruje da je bilo ogromno. Jedan broj vrednih predmeta je nađen, ali ostatak se uglavnoim svodi na legende ili neproverene priče.

Podsetimo se samo priče o vozu sa blagom koji se navodno nalazi u Poljskoj sakriven pod zemljom. Za sada, niko ne može zasigurno da kaže da voz postoji, ali to nije zaustavilo stotine lovaca na blago koji su se sjatili u okolinu Vroclava sa detektorima metala i drugom opremom.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SILA 22. EPIZODA: Ovan gvozdenog srca - italijanski tek C1 Ariete

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...