(VIDEO) UBICA POBEGAO U ZOO VRT I TU SE KRIO GODINAMA: Jeo hranu za slonove a svi mislili da je samo beskućnik
Foto: Printscreen Twitter

Ludak

(VIDEO) UBICA POBEGAO U ZOO VRT I TU SE KRIO GODINAMA: Jeo hranu za slonove a svi mislili da je samo beskućnik

Planeta -

Dvostruki ubica Malkolm Najden proglašen je za jednog od najtraženijih muškaraca u Australiji između 2005. i 2012. godine, nakon ubistva njegovih rođaka Kristi Skols i Lateše Nolan.

Pošto je bio bekstvu živeo je mesecima u zoološkom vrtu, jedući ukradene banane od slonova i unutrašnjost kornjača sa Galapagosa.

Uprkos tome što je nekoliko puta primećen, Najden je uspeo da izbegne hvatanje dok je kampovao u zoološkom vrtu "Dubous vestern plejns" u Novom Južnom Velsu 2005. godine.

Neverovatna priča o preživljavanju u zoološkom vrtu ispričana u novoj knjizi "Kontraktor", izveštava Dejli mejl.

Najden je živeo među 1.000 životinja u zoo vrtu i prevario je posetioce i osoblje koje je verovalo da je misteriozni uljez bio beskućnik.

Opisujući čudne incidente, osoblje je često dolazeći na posao nalazilo kese za hranjenje slonova iza kućica za nosoroge, kao i besplatni pribor za pravljenje roštilja koji je bio još uvek topao u 5 sati izjutra.

Kako je Najden, u to vreme, postajao sve očajniji za hranu, on je jednom iščupao glavu kornjače sa Galapagosa i pojeo njenu unutrašnjost.

Jedan veterinar je čak izvestio da je video čoveka grube spoljašnosti kako je pričvrstio za sebe oklop kornjače, pre nego što ga je osobolje otkrilo.

Autor knjige, poznat kao Majk, dokumentovao je ovu neverovatnu priču u knjigu nakon što je uveden da bi pomogao u nalaženju "beskućnika" koji živi među životinjama.

Najden je čak počeo da koristi i šefa bezbednosnog tima, poznatog kao Rodžer.

Rodžer je primetio je da hrana i posuđe nestaju iz njegovog doma a njegov čistač je prijavio da povremeno nalazi čoveka koji koristi i njegov tuš.

Misteriozni čovek je rekao čistaču: "Ja sam David, Rodžerov prijatelj iz Sidneja - ostajem kod njega nekoliko dana."

Deset dana nakon potrage za Najdenom, Majk je našao slaninu i kobasicu na kuhinjskom roštilju u zoo vrtu.

Najden se na kraju našao licem u lice sa onima koji su ga gonili i to samo nekoliko dana kasnije, nakon postavljanja zamke sa alarmom. Međutim, uspeo je opet da pobegne u divljinu zoološkog vrta kako bi nastavio svoj bizarni život.

Sledećeg dana zvaničnici zoološkog vrta prijavili su sve policiji, koja je došla da uzme otiske prstiju iz Rodžerove kuće nakon što je čuo od čistača ta navodnog prijatelja koga je tamo video.

Forenzičari su dokazali da je Najden jeo, tuširao se i čak živeo u plafonu kuće šefa obezbeđenja.

Puno naoružane policije dovedeno da patrolira zoološkim vrtom u očajničkom pokušaju da uhvate 32-godišnjeg prestupnika.

Ali je on još jednom izbega hvatanje, prisiljavajući osoblje da nastavi svoj posao dok su se čudni incidenti nastavili.

U decembru 2011. Najden je ubio policajca nakon čega je uhvaćen u martu 2012. godine. Naredne godine, on se izjasnio krivim za dve tačke optužnice i osuđen na je na doživotnu robiju.

(Kurir.rs/Mirror.co.uk)

Foto Printscreen Twitter

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

JEDNA JE MAJKA: Pogledajte kako posvećna mama slonica pomaže svom mladunčetu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track