KIMOVA NAJŽEŠĆA PRETNJA: Napadamo nuklearnim bombama na srce Amerike, pokušate li ovo!
Foto: Reuters, Foto: Reuters

NE DAJU NA VOĐU

KIMOVA NAJŽEŠĆA PRETNJA: Napadamo nuklearnim bombama na srce Amerike, pokušate li ovo!

Planeta -

Severna Koreja je zapretila nuklearnim napadom "na srce Sjedinjenih Država", ako Vašington pokuša da svrgne sadašnji režim, izvestila je u južnokorejska agencija Jonhap pozivajući se na vest koju je objavila severnokorejska agencija KCNA.

"Usudi li se SAD da pokazaže i najmanji znak pokušaja svrgavanja našeg vrhovnog vođe, izvešćemo nemilosrdan napad na srce SAD našim snažnim nuklearnim udarom, koji je vremenom ojačao", izjava je portparola Ministarstva spoljnih poslova u Pjongjangu.

U vesti se navodi kako je to odgovor na opaske glavnog čoveka CIA Majka Pompea, koji je prošle nedelje na skupu aludirao na svrgavanje komunističkog režima. Pompeo je tada izjavio da je najvažnije što SAD može da uradi jeste da "odvoji nuklearni kapacitet od onoga ko bi mogao da ima nameru da ga koristi."

KCNA je citirala izjavu Ministra spoljnih poslova koji je ocenio da je Pompeo u svom nastupu "prešao granicu i jasno dao do znanja kako je cilj Trampove administracije ... svrgavanje režima."

Nuklearni testovi koje je Severna Koreja izvela od početka godine pojačali su napetosti u regiji i na Korejskom poluostrvu.

(Kurir.rs/ 24sata.hr)

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track