(VIDEO) IRANSKA VODITELJKA PROPOVEDALA SMERNOST: A onda je uhvaćena u Švajcarskoj u drugačijem svetlu
Foto: Youtube screenshot /Afaryneh Photography

licemerje

(VIDEO) IRANSKA VODITELJKA PROPOVEDALA SMERNOST: A onda je uhvaćena u Švajcarskoj u drugačijem svetlu

Planeta -

Azadeh Namzari, voditeljka na iranskoj državnoj televiziji, našla se na udaru kritičara pošto su u javnost procurile fotografije sa njenog godišnjeg odmora u Švajcarskoj.

Naime, Azadeh u rodnom Iranu gorljivo zagovara tezu da 'svaka dobra muslimanka nipošto ne sme pokazivati kosu i telo', a u Evropi je snimljena kako bez hidžaba na glavi pije pivo, što je u islamu strogo zabranjeno.

Namdari, koja je svojevremeno pozirala za konzervativne novine Vatan-e Emruz, iranske vlasti optužile za licemerje, ovako je opravdala svoje nedolično ponašanje u Švajcarskoj:

"Sedela sam u parku s članovima najuže porodice, a žena pored njih ni ne mora biti pokrivena. Nekoliko sekundi pre nego što je nastala sporna fotografija, a snimila je meni nepoznata osoba, veo mi je skliznuo s glave, ali nosila sam ga", izjavila je TV voditeljka, a pritom se ni jednom rečj nije osvrnula na flašu piva koju je držala u ruci.

Njeno objašnjenje samo je još više razljutilo deo iranske javnosti. "Odakle joj pravo da propoveda nešto u što ni ona sama ne veruje? Kakva lažljiva i licemerna žena! Sa sobom radi što hoćeš, ali prestani praviti budale od nas, ne rugaj se sopstvenom narodu", samo su neki od komentara koje je Namdari dobila na društvenim mrežama od gnevnih sugrađana, piše BBC.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Foto: Youtube screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Voditeljka pala sa stolice dok je čitala vesti, pa još sočno opsovala u programu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja