Najnovije vesti

(VIDEO) BRAT PRINCEZE DAJANE OTKRIO ŠOKANTNE DETALJE O SAHRANI: Kraljevska porodica me je lagala, a to što su tražili od dečaka je okrutno!
Foto: Profimedia i Reuters, Foto: Foto: Profimedia

PROGOVORIO POSLE 20 GODINA

(VIDEO) BRAT PRINCEZE DAJANE OTKRIO ŠOKANTNE DETALJE O SAHRANI: Kraljevska porodica me je lagala, a to što su tražili od dečaka je okrutno!

Planeta
11:44h

Dajanin brat, grof Čarls Spenser bio je odlučan u tome da samo Spenserovi treba da isprate princezu i da dečacima tu nije mesto. Međutim, iz britanske kraljevske porodice uveravali su ga da je to želja Dajaninih sinova.

foto: Profimedia

Tog 6. septembra 1997. godine svet je sa tugom i suzama u očima ispraćao na večni počinak princezu Dajanu. Voljena "kraljica srca" je poginula 31. avgusta sa samo 36 godina, što je godinu dana više od onoga koliko sada ima njen stariji sin Vilijam.

Milioni poštovalaca okupili su se na ulicama Londona, kako bi odali počast ovoj plemenitoj, tragično nastradaloj dami. Čak je i širom sveta uživo prenošena njena sahrana.

Kada se pojavio kovčeg sa posmrtnim ostacima voljene princeze, nije bilo osobe koja je mogla da zadrži suze.

A onda je usledio još bolniji prizor - dva dečaka, tada 15-godišnji Vilijam i 12-godišnji Hari u svečanom odelu koračali su iza svoje mame u pratnji oca Čarlsa, dede Filipa i ujaka grofa Čarlsa Spensera.

foto: EPA

Na majčinom kovčegu ostavili su joj pismo naznačeno za "mamicu".

Koliko im je teško bilo, to samo oni znaju. Em su ostali bez brižnog roditelja, em ih je ceo svet gledao u tom izuzetno traumatičnom trenutku.

Dajanin brat, grof Čarls Spenser bio je odlučan u tome da samo Spenserovi treba da isprate princezu i da dečacima tu nije mesto. Međutim, iz britanske kraljevske porodice uveravali su ga da je želja Dajaninih sinova da koračaju iza majčinog sanduka.

foto: Profimedia

Prema rečima grofa Čarlsa, takav ispraćaj bio je "najgorih pola sata u njegovom životu".

Sada, uoči 20. godišnjice njene smrti, sve više detalja iz Dajaninog života izbija na površinu. Tako je Čarls Spenser otkrio da ga je britanska kraljevska porodica slagala da dečaci žele da učestvuju u ovakvom majčinom ispraćaju.

"Mislim da je jako bizarno i okrutno da to traže od dečaka. Kontaktirao sam sa nekim dvoraninom iz Bakingemske palate koji mi je to spomenuo. 'To naravno ne dolazi u obzir, naravno da dečaci to neće uraditi.' A on mi je odgovorio: 'Već je odlučeno'. Rekao sam mu: 'Ona ne bi volela da dečaci to rade' ", izjavio je grof Spenser.

Posle brojnih diskusija i njegovog neodobravanja ovakavog postupka, na kraju su ga iz palate slagali da Vilijam i Hari žele da prisustvuju sahrani i da koračaju iza majčinog sanduka.

"To nije bila istina, ali ja tada to nisam shvatio", rekao je grof Spenser.

Sam princ Hari je nedavno izjavio da se tako nešto danas ne bi desilo, sa čime je saglasan i njegov ujak.

"Ne bi se desilo i mislim da je to Dajanino nasleđe. Mislim da je ostavila za sobom sliku kakvo plemstvo može, a kakvo ne treba da bude", zaključio je grof Spenser.

(Kurir.rs/ Stil.kurir.rs)

Foto: Profimedia i Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Duh ubijenog dečaka pojavio se na mestu ubistva

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...