(VIDEO) NAUČNICI OTKRILI GREŠKU U BIBLIJI: Sodoma i Gomora nisu uništeni i njihovi potomci žive među nama!
Foto: Printscreen Facebook

NEVEROVATNO

(VIDEO) NAUČNICI OTKRILI GREŠKU U BIBLIJI: Sodoma i Gomora nisu uništeni i njihovi potomci žive među nama!

Planeta -

Istinitost biblijskih opisa i istorijskih događaja oduvek je predmet rasprava. Vera zauzima bitno mesto u svetu u kom živimo i zbog toga naučna proučavanja Biblije i njihovi rezultati često su kontroverzni.

Ekipa naučnika sastavljena od genetičara i arheologa dokazala je da se genocid, opisan u Starom zavetu, zapravo nikada nije dogodio.

Bog se, prema pisanju Biblije, javio Izraelcima koji su išli prema obali Crnog mora i rekao im da u svom pohodu na Kana'an , zemlju meda i mleka, "ne ostavljaju živo ništa što diše".

Prema nedavno dovršenoj genetskoj studiji objavljenoj u "American Journal od Human Genetics", stanovnici gradova Sodome i Gomore nisu istrebljeni. Oni su preživeli pohod Izraelaca na Kana'an i imaju svoje potomke i danas.

Naučnici su izvukli DNK iz ostataka petoro ljudi iz nekadašnjih gradova, i reprodukovali kompletan niz DNK. Uporedili su dobijene rezultate sa DNK analizama stanovništva Libana i dobili poklapanje od 90 posto, piše Independent.

Rezultati arheoloških istraživanja ne potvrđuju nikakvo rašireno uništavanje kana'anskih gradova između bronzanog i gvozdenog doba. Gradovi na obali poput Sidona i Tire postoje kontinuirano sve do današnjih dana. Libanci su velikim delom potomci stanovnika Kana'ana pre dolaska Izraelaca.

Radi se o genetskom kontinuitetu u Levantu koji postoji najmanje od bronzanog doba. Zanimljivo je da je za područje u kojem je bilo toliko ratova tokom vekova bilo očekivano više genetske raznolikosti.

" Sadašnji Libanci verovatno su direktni potomci stanovnika Kana'ana pre dolaska Izraelaca, ali imaju i mali udeo evroazijskog porekla koji je došao usled osvajanja dalekih populacija poput Asiraca, Persijanaca ili Makedonaca", rekao je Mrak Haber, jedan od istraživača.

Ako je to zaista tako, onda je stanovništvo ozloglašene Sodome i Gomore preživelo.

Kurir.rs/independent

Foto: Printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja