(VIDEO) PILOT HEROJ: Naslepo prizemljio oštećeni putnički avion
Foto: YT Printscreen

svaka čast!

(VIDEO) PILOT HEROJ: Naslepo prizemljio oštećeni putnički avion

Planeta -

Na internetu se pojavio neverovatni snimak na kom se vidi kako pilot-heroj "naslepo" prizemljuje svoj teško oštećeni avion.

Kapetan Aleksander Akopov koji radi za tursku kompaniju AtlasGlobal, nagrađen je ukrajinskim "Redom hrabrosti", nakon što je prizemljio oštećeni putnički avion na Aerodrom Ataturk u Istanbulu uprkos jakoj oluji. Katastrofa se dogodila samo deset minuta nakon poletanja AtlasGlobal aviona sa turskog aerodroma. Avion je dostigao visinu od 1.300 emtara, kada je grad razbio prozore kokpita i onemogućio pilotu da gleda putanju spuštanja. On je spasao živote 121 putnika i šestoro članova posade. Kapetan Akopov kaže da je sa kolegama kasnije slavio "drugi rođendan", nakon što je uspeo da se izbori sa letelicom uprkos isključenom auto-pilotu i gradu veličine jaja.

"Letim 30 godina. Putnici su živi. sve je to normalno. To je naša profesionalnost", rekao je skromni pilot. "Naš lokator nije prikazivao nevreme i zbog toga je došlo do svega ovoga. Bilo je teško, ali je glavno da su ljudi živi".

(Kurir.rs/Daily Mail)

(Foto: YT Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track