DEČAK SE PRIJAVIO ZA POSAO SNOVA U NASA: Nisu ga odbili, ali će za Zaštitinika galaksije morati malo da se potrudi
Foto: profimedia-0203384987

iskreno

DEČAK SE PRIJAVIO ZA POSAO SNOVA U NASA: Nisu ga odbili, ali će za Zaštitinika galaksije morati malo da se potrudi

Planeta -

Kad je u NASA objavljen konkurs za posao zaštitnika galaksije, 9-godišnji Džek Dejvis pomislio je da je za njega to posao iz snova i odmah poslao molbu u kojoj je objasnio: "Zovem se Džek Dejvis i ne dajte da vas zbune moje godine. Znam da sam mlad i da nemam još dovoljno iskustva, ali verujem da bi to mogla biti moja prednost. Odlično igram videoigre, pogledao sam skoro sve filmove o svemiru i vanzemaljcima, uživao u Marvelovoj seriji Agents od S.H.I.E.L.D, spremam se pogledati i Čoveka u crnom pa mislim da bih mogao naučiti da razmišljam kao vanzemaljac. Uostalom, sestra mi često govori da sam vanzemaljac", pojasnio je svoje želje Džek, misleći da NASA traži nekoga ko će znati kako da odbrani galaksiju.

Ali reč je o poslu koji je manje uzbudljiv od onog na koji je mali Džek automatski pomislio.

To su mu objasnili u pismu nadležni iz NASA ali nisu hteli da ga obeshrabre. I njima se njegova molba baš svidela, ali su ga ipak morali da ga "spuste na zemlju".

"Dragi Džek, Nažalost, radi se o poslu zaštite Zemlje, ne od vanzemaljaca, već sitnih mikroba koje donesemo sa sobom kad prikupljamo uzorke sa Meseca i drugih planeta, a na isti način moramo da štitimo i druge planete od mikroba sa Zemlje", napisao mu je Džejms Grin, direktor odeljenja NASA za planetarnu nauku, koji se kasnije udostojio da i pozove dečaka, kako bi ga ohrabrio i podstakao da nastavi da uči kako bi se jednog dana opet mogao prijaviti za posao kod njih.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track