MIRANDA GUVERNER NJUJORKA? Zvezda serije Seks i grad ulazi u politiku, a evo koji glumci su se pre nje oprobali u tome!
Foto: Profimedia

AMBICIJA ZVEZDA SERIJE SEKS I GRAD ULAZI U POLITIKU

MIRANDA GUVERNER NJUJORKA? Zvezda serije Seks i grad ulazi u politiku, a evo koji glumci su se pre nje oprobali u tome!

Planeta -

BORBA Glumica Sintija Nikson će 2018. biti protivkandidat Endruu Kuomou za mesto prvog čoveka jedne od najvažnijih američkih država

VAŠINGTON - Glumica Sintija Nikson (51), koja je svetsku slavu stekla kao Miranda Hobs u seriji „Seks i grad“, rešila je da se kandiduje za mesto guvernera države Njujork, javljaju američki mediji.

Potvrda glasina

Ona namerava da na izborima 2018. godine izađe na crtu trenutnom guverneru Endruu Kuomou i oboje će biti kandidati Demokratske partije, tvrdi Vol strit džornal.

Njeno ime se dosta pominje u liberalnim krugovima, a politički je veoma aktivna, posebno kada je reč o pitanjima obrazovanja. Ona se i ranije pominjala kao mogući kandidat, ali je svaki put odmah demantovala te tvrdnje. Ovog puta ih nije odbacila, već čak i podgrejala objašnjenjem „da trenutno ne može previše da priča o tome“.

- Ona je kandidat progresivnih shvatanja koji može da inspiriše ljude - rekao je Bili Iston, funkcioner njujorških demokrata.

Niksonova je više puta oštro kritikovala Kuomovu politiku.

- U osnovi, guverner uskraćuje prava deci države Njujork. Možda on nije baš protiv državnih škola, ali ne voli da plaća za njih - napisala je ona u kolumni još u aprilu.

foto: Profimedia

GLUMCI U POLITICI

Ronald Regan, (1911-2004)

Sigurno najuspešniji holivudski glumac u svetu politike je nakon karijere na filmu bio guverner Kalifornije (1967-1975), a onda u dva mandata i predsednik SAD (1981-1989).

Klint Istvud, (1930)

Čuveni glumac i reditelj, za razliku od kolega, nije pucao visoko, ali je nakon problema sa birokratijom u gradiću Karmel, u Kaliforniji, odlučio da se kandiduje i postao gradonačelnik. Na toj poziciji bio je od 1986. do 1988.

foto: Fonet

Soni Bono, (1935-1998)

Američki muzičar slavu je stekao u duetu sa suprugom Šer, zatim je ostvario i filmsku karijeru. Bio je gradonačelnik Palm Springsa (1988-1992), pa kongresmen (1995-1998).

Arnold Švarceneger, (1947)

Austrijski bodi-bilder prvo je osvojio Holivud, a zatim i guverner Kalifornije (2003-2011).

foto: Profimedia

Zakon mu ne dozvoljava da se kandiduje za predsednika jer nije rođen u SAD.

Kurir / E.K.

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Čuvena četvorka u srpskoj verziji: Koji domaći glumci će se pojaviti u trećem delu filma Seks i grad?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja