I DŽONSON OPLEO PO SEVERNOJ KOREJI: Vi ste izazvali problem sa SAD i morate da ga rešite
Foto: AP

Mišljenje

I DŽONSON OPLEO PO SEVERNOJ KOREJI: Vi ste izazvali problem sa SAD i morate da ga rešite

Planeta -

Severna Koreja je izazvala problem sa Sjedinjenim Američkim Državama i mora da ga reši, napisao je danas šef britanske diplomatije Boris Džonson na svom Tviter nalogu.

Džonson je naveo da je međunarodna zajednica okvir koji će osigurati da Severna Koreja zaustavi svoje agresivne akte, preneo je AFP.

On je istakao da Britanija radi sa SAD i drugim svojim partnerima u regionu kako bi kriza bila okončana diplomatskim putem.

Kineski predsednik Si Đinping pozvao je ranije danas predsednika SAD Donalda Trampa da izbegava "reči i dela" koja bi pogoršala već napetu situaciju na Korejskom poluostrvu, javila je kineska državna televizija.

Si je, u telefonskom razgovoru sa Trampom, istakao da "Kina i SAD imaju zajednički interes u realizaciji denuklearizaciji Korejskog poluostrva i održavanju mira i stabilnost na tom području", prenosi AFP, pozivajući se na kinesku televiziju Si-Si-Ti-Vi (C CTV).

Kako navodi AP, predsednik Kine je naglasio da severnokorejsko nuklearno pitanje iziskuje mirno rešenje i da SAD, kao "relevantna strana", treba da sada pokažu uzdržanost.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Osmeh dečaka, ideje ludaka! 8 ključnih činjenica o Kim Džong-unu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track