ŠOKANTNI DETALJI UŽASA U BARSELONI: Džihadisti hteli da raznesu simbol Španije!
Foto: EPA, Reuters i AP, Foto: EPA, Reuters, AP

VELIKA POTERA

ŠOKANTNI DETALJI UŽASA U BARSELONI: Džihadisti hteli da raznesu simbol Španije!

Planeta -

Širom Evrope sinoć je oraganizovana velika potraga za najmanje jednim džihadistom, za koga se sumnja da je još na slobodi posle terorističkog napada u Barseloni, nakon saznanja da je teroristička ćelija planirala napad na Sagrada Familiu, jednu od najpoznatijih katedrala u tom gradu.

Policija i službe bezbednosti su u potrazi za teroristima zbog pretnji da bi mogli da prioremaju napade u popularnim turisrtičkim mestima.

Policija veruje da je vozač kamiona koji je usmrtio ljude u centru Barselone, 22-godišnji Junes Abujakub, živ i u bekstvu, pa je organizovana potera po celoj Španiji.

"Verujemo da je vozač kamiona koji je pokosio ljude u ulici La Rambla napustio vozilo pešice i, koliko znamo, on je naoružan. Organizovali smo poteru za njim. On i drugi osumnjičeni su već neko vreme planirali nove, veće napade po Španiji“, ističe Hosep Ljuis Trampero iz katalonske policije.

Musa Ukabir, koji je ranije imenovan za glavnog osumnjičenog za napad u Barseloni, ubijen je tokom okršaja sa policijom u Kambrilsu, zapadno od Barselone. Od ubijenih, mahom turista, u Barseloni, identifikovane su do sada četiri osobe.

(Kurir.rs/ Britanski telegraf/ Tanjug)

Foto: EPA, Reuters i AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Go ko pištolj! Branko Ružić sebe predstavlja kao beskućnika!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track