ZASTRAŠUJUĆI DETALJI NAPADA U FINSKOJ: Policija objavila da je Marokanac ciljano napadao žene
Foto: AP

Jezivo

ZASTRAŠUJUĆI DETALJI NAPADA U FINSKOJ: Policija objavila da je Marokanac ciljano napadao žene

Planeta -

Finska policija saopštila je u subotu da je 18-godišnji Marokanac, koji je uhapšen posle napada nožem na prolaznike u gradu Turkuu u kom je ubijeno dve osobe, izgleda ciljano napadao žene, a njegov krvavi pohod vodi se kao teroristički čin.

Osumnjičeni, koji je uhapšen u petak pošto ga je policija ranila u nogu, došao je u Finsku prošle godine.

Finska televizija MTV je, pozivajući se na neimenovane izvore, objavila da je osumnjičenom odbijen zahtev za azil. Policija nije komentarisala te navode, ali je saopštila da je njegov zahtev bio u procesu razmatranja. Policija je uhapsila još četiri Marokanca zbog moguće povezanosti s njim. "Zbog informacija primljenih tokom noći, napad u Turkuu sada se istražuje kao ubistvo s terorističkom namerom", rekla je na pres konferenciji Krista Granrot iz Nacionalne kancelarije za istrage.

"Izgleda da je osumnjičeni birao žene za svoje mete jer su muškarci ranjeni kada su pokušali da spreče napade", kazala je ona.

Obe ubijene osobe su žene kao i šest od osam ranjenih, dodala je. Žrtve su uzrasta od 15 do 67 godina. Među povređenima je po jedna osoba iz Italije, Švedske i Velike Britanije. Finska sigurnosna služba (SUPO) je povisila nivo opasnosti od terorističkog napada, objavivši da je zabeležena aktivnost Islamske države koja bi mogla biti uperena protiv Finske. Opasnost koja je dotad bila ocenjena "slabom" sada je "povišena".

(Kurir.rs/Index.hr)

(Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Go ko pištolj! Branko Ružić sebe predstavlja kao beskućnika!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja