(VIDEO) GLAVNI RABIN BARSELONE UPUTIO JEZIVO UPOZORENJE: Bežite, Evropa je izgubljena od radikalnog islama!
Foto: AP 17.8.2017

POSLE NAPADA U BARCELONI

(VIDEO) GLAVNI RABIN BARSELONE UPUTIO JEZIVO UPOZORENJE: Bežite, Evropa je izgubljena od radikalnog islama!

Planeta -

Glavni rabin jevrejske zajednice u Barseloni požuruje svoje vernike da se što pre presele u Izrael jer "Evropa je izgubljena" od radikalnog islama.

Meir Bar-Hen nazvao je Španiju "leglom islamističkog terora u Evropi". Upozorenja ovog rabina stižu nakon terorističkih napada u kojima je u Barseloni 13 ljudi izgubilo živote, a više od 120 ih je povređeno, a u Kambrilsu je samo nekoliko sati nakon toga jedna žena ubijena. Islamska država je preuzela odgovornost za oba napada, a policija veruje kako ih je planirala velika teroristička ćelija u Španiji, piše Independent.

U intervjuu za agenciju JTA, rabin Bar-Hen je rekao kako "Jevreji nisu ovde za stalno".

"Govorim svojim vernicima: Nemojte misliti da smo ovde zauvek. Ohrabrujem ih da kupuju kuće u Izraelu. Ovo mesto je izgubljeno. Nemojte ponoviti grešku alžirskih ili venecuelanskih Jevreja. Bolje idite odavde dok nije prekasno", kaže rabin.

Federacija Jevrejskih zajednica u Španiji ne slaže se sa njegovim izjavama. U ovoj organizaciji kažu kako "imaju puno poverenje u snage bezbednosti koje svakodnevno rade na sprečavanju fanatičnih i radikalnih muslimana od nanošenja bola i stvaranja haosa u našim gradovima".

Kurir.rs/Index.hr

Foto:AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track