(VIDEO, FOTO) SPOMENIKE GENERALA KONFEDERACIJE OBLAČE U CRNO: Žalost zbog ubistva žene na protestima rasista!
Foto: tviter/JMU Justice studies

odluka vlAsti

(VIDEO, FOTO) SPOMENIKE GENERALA KONFEDERACIJE OBLAČE U CRNO: Žalost zbog ubistva žene na protestima rasista!

Planeta -

Radnici javnih službi u Šarlotsvilu pokrili su danas statuu generala Konfederacije, Roberta Edvarda Lija, u znak žalosti zbog ubistva jedne žene u protestima belih rasista početkom ovog meseca.

Na snimku uživo sa ovog događaja vidi se kamion za javne radove u blizini statue i radnici okupljeni oko nje sa velikom crnom tkaninom, prenosi agencija AP.

Radnici su koristili konopce i štapove kako bi pokrili statuu generala na konju, dok su posmatrači pravili fotografije i video snimke.

Gradske vlasti su u utorak odlučile da pokriju statua generala Lija i drugog generala Konfederacije, Tomasa "Stonvol" DŽeksona.

U američkom gradu Šarlotsvilu u saveznoj državi Virdžinija nedavno je održan veliki skup rasističkih desničara protiv planova lokalnih vlasti da iz parka u centru grada uklone statuu generala Roberta Lija, komandanta snaga Konfederacija u američkom građanskom ratu i protivnika ukidanja ropstva.

Izbili su sukobi između prodesničarskih grupa i antirasista koji su se takođe okupili u gradu, a jedna žena je poginula dok je 19 povređeno kada je osumnjičeni belac automobilom udario u grupu kontramitingaša.

Kurir.rs/tanjug

Foto: Tviter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track