OTKRIVENO ZAŠTO JE KIM POBIO POLA FAMILIJE: Likvidirao brata i teču zbog ovoga!
Foto: Profimedia

DiktatorskA Fobija

OTKRIVENO ZAŠTO JE KIM POBIO POLA FAMILIJE: Likvidirao brata i teču zbog ovoga!

Planeta -

Polubrat i teča Kim Džong Una ubijeni su pošto je lider Severne Koreje navodno otkrio zaveru u koju je bila umešana Kina u nameri da on bude skinut sa vlasti.

Od kada je zavladao, 2011. godine, Kim je navodno oterao mnoge zvaničnike, uključujući i članove najbliže familije, koji su predstavljali “pretnju“ za režim.

Dva slučaja koja su izazvala najviše pažnje su ubistva Jang Song Teka 2013, teče Kim Džong Una, i polubrata Kim Džong Nama, koji je ubijen ove godine u Maleziji. Oba ubistva navodno su povezana sa zaverom iz 2012. čija namera je bila da Kim Džong Un bude zamenjen ubijenim polubratom.

Kako piše japanski list “Nikei rivju“, Jang se sastao sa tadašnjim kineskim predsednikom Hu Đintaom u Pekingu manje od godinu dana nakon što je Kim Džong Un došao na vlast. List tvrdi da je Jang predložio rušenje mladog vladara, uz pomoć Pekinga, a u korist starijeg polubrata. Međutim, od kineskih vlasti nije navodno dobio jasan odgovor, jer se tadašnji kineski predsednik bavio sopstvenim problemima. Kim je potom od insajdera u kineskoj vladi dobio informacije o tim planovima, te je Jang ubijen 2013, nakon što je sklonjen sa svih pozicija zbog optužbi ta korupciju, korišćenje droge, kockanje... Državni mediji opisali su ga “gorim od psa“, “kontrarevolucionarem“ i “ogromnim ljudskim šljamom“.

Ranije ove godine, Kim Džong Nam umro je na aerodromu u Kuala Lumpuru u Maleziji. Dve žene optužene su za njegovo ubistvo nakon što su mu u lice bacile otrov, a SAD i Južna Koreja optužile su Pjongjang da stoji iza ubistva.

(Kurir.rs/Sky news)

(Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Osmeh dečaka, ideje ludaka! 8 ključnih činjenica o Kim Džong-unu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track