(VIDEO) U SMRT ZBOG SUMANUTOG GURUA: Optužen za silovanje, kastraciju i ubistvo, ali 30 sledbenika je izgubilo život!
Foto: vikipedija

Ludilo

(VIDEO) U SMRT ZBOG SUMANUTOG GURUA: Optužen za silovanje, kastraciju i ubistvo, ali 30 sledbenika je izgubilo život!

Planeta -

Najmanje 30 osoba je poginulo, a više do 200 je povređeno u petak u sukobu pristalica indijskog gurua osuđenog za silovanje u gradu Pančkula, što je razbesnilo više od 100.000 njegovih sledbenika, objavili su lokalni mediji najnovije podatke.

Guru Gurmit Ram Rahim, koji vodi sektu Dera Sača Sauda, proglašen je krivim za silovanje dve sledbenice, a ta je presuda razbesnila njegove sledbenike kojih se više od 100.000 okupilo pred zgradom suda u gradu od pola miliona stanovnika u indijskoj saveznoj državi Haryana.

Prethodna izvješća objavljena prema bolničkim podacima govorila su o 14 mrtvih. Vlasti su rasporedile stotine vojnika kako bi uvele red među gnevne guruove sledbenike. Optuženi je u pritvoru, a kazna će mu biti izrečena 28. kolovoza, navode lokalni mediji.

Guru Ram Rahim tvrdi da ima oko 60 miliona sledbenika u svetu. U 2002. godini anonimni dopis stigao je tadašnjem premijeru Atalu Bihariju Vajpaejuu, u kom je jedna žena optužila gurua za silovanje i tvrdila da je to činio i drugim sledbenicama sekte. Glavnom istražnom uredu su trebale godine da pronađe druge žrtve i tek 2007. dve žene podnele su tužbu.

Gurmit Rahim Sing nije prvi put meta polemike. Godine 2015. bio je optužen da je 400 svojih sledbenika podstaknuo na kastraciju, "kako bi se približili bogu". Protiv njega je vođen i proces u vezi ubistva jednog novinara 2002. godine, a optuživan je i za vređanje hinduizma.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Vikipedija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track