(VIDEO) EVAKUACIJA U TEKSASU: Uragan Harvi slabi, ali stiže nova pretnja!
Foto: Printscreen Youtube

najgora oluja posle KAtrin

(VIDEO) EVAKUACIJA U TEKSASU: Uragan Harvi slabi, ali stiže nova pretnja!

Planeta -

Zvaničnici u Teksasu saopštili su danas da je u toku evakuacija 4.500 zatvorenika iz tri zatvora jer strahuju da bi oni mogli da budu pogođeni poplavama, koje je izazvao uragan Harvi, najjača oluja koja je pogodila tu američku saveznu državu za poslednjih 50 godina.

Odeljenje za krivično pravosuđe Teksasa saopštilo je da se autobusima evakuišu zatvorenici iz tri zatvora - Remzi, Terel i Stringfelou.

Oni se evakuišu iz predostrožnosti, u vreme kada raste nivo vode na obližnjoj reci Brazos, preneo je AFP.

AP dodaje da će zatvorenici biti prebačeni u druge zatvore u istočnom delu Teksasa. Naređenje za evakuaciju izdato je u vreme kada se Teksas i delovi Luizijane suočavaju sa pretnjom od istorijskih poplava zbog Harvija, koji je protutnjao obalom noćas kao uragan kategorije 4.

Snaga uragana Harvija, koji je protekle noći pogodio obalu Teksasa, oslabila je do nivoa tropske oluje, ali je on i dalje prisutan iznad te američke države.

To su saopštili meteorolozi, upozorivši da će ova nepogoda doneti "izuzetno ozbiljne poplave".

Ne očekuje se da će se Harvi mnogo pomerati u narednih nekoliko dana, što znači da će se na obalu Teksasa sručiti velike količine kiše, saopštio je Nacionalni centar za uragane (NHC), prenosi AFP, dodajući da bi neke lokalne zajednice mogle da zabeleže i više od 100 centimetara padavina.

"Padavine tih razmera izazvaće katastrofalne poplave opasne po život", navodi se u saopštenju NHC.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track