TRUDNICI SE IZGUBIO SVAKI TRAG: Uhapsili komšije, pa se šokirali kada su im upali u stan
Foto: Youtube/Printscreen

SLUČAJ KOJI JE PODIGAO SAD NA NOGE

TRUDNICI SE IZGUBIO SVAKI TRAG: Uhapsili komšije, pa se šokirali kada su im upali u stan

Planeta -

Viliam Henri Hoen (32) i Bruk Lin Kruz (38) uhapšeni su u četvrtak zbog sumnje da su kidnapovali Savanu Grejvind (22) u Fargu u Severnoj Dakoti. Savana je poslednji put viđena u subotu popodne u svom stanu, a njena ćerka stara dva dana pronađena je sa Kruzovom prilikom hapšenja.

Policija je uhapsila dvoje ljudi za koje se sumnja da imaju veze sa nestankom trudnice i novorođenčetom koje je pronađeno u stanu u kojem je nesrećna žena poslednji put viđena, potvrdio je šef policije Dejvid Tod, ali je rekao da će rezultati DNK testova potvrditi da li je pronađena beba zaista Savanina.

U trenutku nestanka Grejvindova je bila u osmom mesecu trudnoće, a njena beba je sada zbrinuta u medicinskoj ustanovi.

foto: Youtube/Printscreen

Henri Hoen i Bruk Li Kruz su rekli da je Grejvindova pre nestanka dolazila u njihov stan da im pomogne oko šivenja. Kako je rekao šef policije, osumnjičeni su u početku sarađivali, ali kada su upitani za nestanak Grejvindove prestali su da pričaju i zatražili su advokate.

Oni su sada optuženi za krivično delo udruživanja radi počinjenja dela kidnapovanja.

Šef policije je rekao da su u potragu za Savanom Grejvind uključeni specijalizovani timovi, da su dobili pomoć od agencija za pretragu, te da su policajci koristili avione, podmornice i pse tragače u istrazi, ali da nažalost, ništa nije dalo rezultate.

Takođe, tragaju i za braon džipom iz 1996. godine koji pripada Hoenu i Kruzovoj, a koji je nestao kada i Grejvindova, dok su vlasti zatražile pomoć od lokalnog stanovništva pozivajući ih da pretraže svoje garaže, šupe, kontejnere i mesta za odmor.

Tarita Silk, Savanina rođaka, ispričala je da je policija obavestila porodicu da je “dva dana stara i zdrava devojčica” pronađena u stanu gde je Grejvindova živela sa roditeljima, preneo je KFGO radio. Silkova je rekla da su neki članovi porodice pretražili oblast u Minesoti 30 milja istočno od Fargoa.

"Samo želimo da se Savana vrati kući. Pripremljeni smo na najgore. Sada je najvažnije da se javi bilo ko ko ima bilo kakvu informaciju", rekla je Silkova i dodala da porodica nudi nagradu od 7.000 dolara za informaciju koja će pomoći da slučaj bude rešen.

Policija u Fargu objavila je u četvrtak na Fejsbuku da su istražitelji razgovarali sa porodicom Grejvindove, njenim dečkom, komšijama, kolegama i bilo kojom osobom koju je policija pomenula kao njenog prijatelja. Takođe, pokušali su i da je pozovu na mobilni telefon, ali do sada, kažu, nije bilo pomaka u istrazi.

Kurir.rs/Dejli mejl

Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track