POSLE STRAVIČNOG SILOVANJA U RIMINIJU: Poljski zvaničnik traži smrtnu kaznu i mučenje za krivce!
Foto: AP/printscreen youtube

BRUTALNI NAPAD NA MLADI PAR IZAZVAO MNOGE REAKCIJE

POSLE STRAVIČNOG SILOVANJA U RIMINIJU: Poljski zvaničnik traži smrtnu kaznu i mučenje za krivce!

Planeta -

Zamenik poljskog ministra pravde Patrik Jaki poručio je nakon brutalnog napada na mladi poljski bračni par u Riminiju, u Italiji, kada je ovog vikenda mlada žena brutalno silovana pred očima muža, da će izbeglice u Poljsku samo preko njega mrtvog i zatražio vraćanje smrtne kazne i mučenja prilikom saslušavanja takvih nasilnika.

"Eto vam vaši imigranti. Hoćete ih u Poljskoj? Samo preko mene mrtvog", poručio je na Tviteru Jaki poljskoj opoziciji i poimence vodećim nezavisnim medijima u Poljskoj, na čelu sa privatnom televizijom TVN i dnevnikom Gazeta viborča.

Iako je njegov šef, ministar pravde Zbignjev Žobro, koji je u nedelju naredio da se i u Poljskoj povede istraga brutalnog zločina nad dvoje mladih u romantičnoj šetnji po plaži, istakao da je nebitno da li su napadači zaista iz Severne Afrike ili ne, Jaki je napisao da je "za tu stoku" jedina kazna smrtna kazna i da kazna ne sme da se prepusti Italiji.

foto: Youtube/Printscreen

"Konkretno, u ovom slučaju vratio bih u praksu mučenje", napisao je zamenik poljskog ministra pravde, ali Poljaci povodom tih ksenofobnih izjava nisu propustili da ga upitaju kako to da silovanja, još brutalnijih, ima i u Poljskoj koja nije primila izbeglice i podsetili na Tviteru na najnoviju aferu kada su tokom jula 10 dana zarobljenu u njihovom stanu u Lođu trojica Poljaka silovala mladu Poljakinju, koja je od zadobijenih povreda preminula.

Dok je poljska istraga zločina u Riminiju okvaflikovala napad kao posebno okrutno silovanje za koje preti najmanje pet godina zatvora, trojica Poljaka koji su u Lođu namamili 26-godišnju Poljakinju u stan i silovali i iživljavali se nad njom deset dana, dok nije uspela nekako da im pobegne, optuženi su samo za grupno silovanje, za šta im prete niže kazne, najmanje tri a najviše 15 godina zatvora, iako je njihova žrtva od povreda u bolnici umrla.

Policija je uhapsila u Lođu svu trojicu tridesetogodišnjaka, ali u zatvoru je zadržala samo dvojicu, dok je trećem samo naređeno da ne napušta zemlju.

Ministar pravde Zbignjev Žobro povodom napada na mlade poljske turiste u Riminiju odbio je da taj slučaj povezuje sa izbegličkom krizom.

"Za mene je glavni aspekt tog slučaja to da se odigrao okrutni zločin. I bez obzira na to ko je krivac, naša obaveza je da reagujemo, posebno kada je u pitanju tako strašno silovanje. Reagovao bih isto i da su to državljani bilo koje ;druge zemlje, uključujući tu i zemlje Evropske unije", kazao je poljskoj državnoj televiziji TVP.info Žobro.

Kurir.rs/Beta Foto: AP/Youtube Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Isposvest o maloj Anđelini

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track