(VIDEO) AVGANISTANCA SU KOD KUĆE ČEKALI KRVOŽEDNI TALIBANI: Od deportacije ga je spasio pilot, koji je uradio nešto nečuveno!
Foto: Youtube screenshot/2four7

drama na aerodromu

(VIDEO) AVGANISTANCA SU KOD KUĆE ČEKALI KRVOŽEDNI TALIBANI: Od deportacije ga je spasio pilot, koji je uradio nešto nečuveno!

Planeta -

Na londonskom aerodormu Hitrou juče se odvila nadrealna scena koja je podstakla brojne rasprave u Velikoj Britaniji. Svedoci tvrde da su policajci u avion na silu gurali mladića koji je histerisao i urlao, a nakon nekoliko minuta izašao je pilot i svima poručio.

"Neću da letim"!

Što se zapravo dogodilo? Posle incidenta je otkriveno da je izbezumljeni mladić bio 22-godišnji Samim Bigzad, Avganistanac koji je u Velikoj Britaniju tražio azil tvrdeći da je u svojoj domovini već mrtav čovek, piše Independent.

Kaže da mu talibani prete da će mu odrubiti glavu. Međutim, Kancelarija za imigraciju nije imao razumevanja za njegove probleme te su mu hladno odbili zahtev za azilom. Štaviše, priveli su ga i preko noći odveli na aerodrom.

Kada je Samim shvatio što se događa potpuno je izgubio živce. Svedoci tvrde da je počeo histerisati, plakati i urlikati:

"Pustite me, molim vas. Ubiće me u Avganistanu!

Sve te vapaje prestravljenog Avganistanca slušao je i pilot Turkiš Erlajnsa koji je nakon kratkog razmišljanja izašao iz kokpita i rekao svima:

"Ne idemo nigde! Sigurnost putnika mi je na prvom mestu..."

Ostaje jedino nepoznato na što je pilot mislio sa ovom drugom rečenicom. Neki tvrde da nije hteo voziti očajnog čovjeka koji je u tim trenucima bio spreman na sve, a drugi tvrde da se smilovao na mladića i odlučio da ga spase. Kako god bilo, mladić je prevezen u imigracioni centar u Getviku i barem nakratko je spašen muka.

Priču o njemu možda je čuo i pre ukrcavanja budući da su brojni aktivisti na aerodromu upoznavali osoblje i putnike sa životnom dramom Samima.

Naime, mladić je u domovini radio kao građevinski radnik za vladine i američke firme što je razjarilo talibane koji su ga ubrzo proglasili neprijateljem.

Stalno je primao prijetnje, a on je toj priči odlučio stati na kraj 2015. godine kada se u kamionu prošvercao u Veliku Britaniju. Međutim, azil nije dobio i Britanci su odlučili da ga deportiraju iz zemlje...

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Youtube screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track