NOVA PRAVILA U FRANCUSKOJ PRESTONICI: Nudisti dobili park u Parizu!
Foto: Profimedia

HIT

NOVA PRAVILA U FRANCUSKOJ PRESTONICI: Nudisti dobili park u Parizu!

Planeta -

PARIZ - Pariskim nudistima od juče je stavljena na raspolaganje ograđena zona u parku poznatom kao Vensanska šuma u istočnom delu grada.

- Otvaranje zone u Vensanskoj šumi gde će naturizam biti odobren deo je vizije otvorenog uma o upotrebi pariskog javnog prostora - rekla je Penelop Komit, zamenica gradonačelnice francuske prestonice.

Nudistička zona, koja se još smatra eksperimentom, biće otvorena od četvrtka do 15. oktobra, u periodu od 8.00 do 19.30 sati.

Oko zone će biti postavljena obaveštenja kako bi ljudi u parku znali šta se događa u tom ograđenom delu koji se nalazi u blizini rezervata za ptice, a prostire se na više od 7.300 kvadratnih metara. Zvaničnici upozoravaju da nikakav voajerizam niti egzibicionizam neće biti tolerisani, kako bi se obezbedilo poštovanje onih koji uživaju u svom prirodnom stanju.

Parižani već imaju jedan javni bazen gde nudisti mogu da plivaju triput nedeljno, a širom Francuske postoji oko 460 oblasti rezervisanih za uživanje bez odeće, uključujući 155 kampova i 73 plaže. Više od 2,6 miliona Francuza su nudisti.

Kurir / E.K.

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja