(VIDEO) SLAVLJE U PJONGJANGU POSLE ISPALJIVANJA RAKETE: Građani dočekali vest i poslali svetu jednu poruku!
Foto: Printscreen/ Youtube, Foto: Printscreen YT

KAO DA JE PRAZNIK

(VIDEO) SLAVLJE U PJONGJANGU POSLE ISPALJIVANJA RAKETE: Građani dočekali vest i poslali svetu jednu poruku!

Planeta -

U Severnoj Koreji je glavna vest bilo testiranje balističke rakete koja je preletela preko Japana. Okupljeni su tapšali na tu objavu, ali čitav dan pošto se to sve zapravo dogodilo i pošto je vest o testiranju rakete obišla svet.

Dok je svet već znao sve o poslednjem vojnom testu Severne Koreje u kojem je raketa srednjeg dometa preletela preko Japana i pala u Tihi okean u utorak rano ujutro, u Pjongjangu su s tom objavom čekali do idućeg dana poslepodne.

Na trgu pred glavnom željezničkom stanicom u Pjongjangu okupio se veliki broj ljudi gledajući u televizijski ekran pošto je najavljeno da će se objaviti jedna jako važna vest.

Navijali su i tapšali dok je voditeljka Ri Čun-hi u već prepoznatljivoj tradicionalnoj roze haljini opisivala kako je vođa Kim Džong-un lansirao balističku raketu srednjeg dometa.

Kim Su-džong gledala je prenos te vesti s prijateljima iz odeljenja.

"Dok god imamo svoju sposobnu vojsku i vođstvo Kim Džong-una, nema neprijatelja kojeg ne možemo da pobedimo", rekla je.

Građani ponosni na Kimova postignuća

"Veoma sam ponosna na ovo brilijantno postignuće. Gledam ispaljivanje rakete i vidim da se naša vojska poboljšava. Ponosna sam što sam Koreanka", rekla je Tak Jong-sok.

Govoreći na ulicama glavnog grada pre nego što je stigla zvanična objava testiranja rakete, Džong Hak je rekao da njegovi sunarodnjaci vole mir.

"Ako se dogodi još jedan rat, patit će i Koreanci i Amerikanci. No mi nikad nećemo moliti za mir".

Drugi su bili nešto agresivniji u retorici pa su rekli da je potrebna "prava akcija" i da je potrebno učiniti baš sve za obranu njihove zemlje.

Kurir.rs/ Net.hr

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja