(VIDEO) VELIKA KRALJEVSKA PREVARA: Na svim zvaničnim portretima Dajane i Čarlsa jedan detalj bode oči!
Foto: wikipedia

princ je bio nesiguran

(VIDEO) VELIKA KRALJEVSKA PREVARA: Na svim zvaničnim portretima Dajane i Čarlsa jedan detalj bode oči!

Planeta -

Pre nekoliko dana na Tviteru se pojavila vrlo stara poštanska marka Ujedinjenog kraljevstva sa prikazom Čarlsa i Dajane iz 1981. Iako motiv članova kraljevske porodice na markicama nije neobičan, već je praksa monarhije, fotografija mladog bračnog para u najmanju je ruku čudna.

Neupućenima, slika izgleda beznačajno - poziranje zaljubljenog para za mase u zagrljaju. Ali, očigledno je kako se fotografijom želelo postići dojam krhkosti pojave princeze Dajane, kao i "kraljevske" veličine princa Čarlsa.

Kako to? Naime, oboje su bili iste visine, a na fotografiji je Čarls minimalno za glavu viši od svoje bolje polovine. To nije jedini takav prikaz i dokaz je namernog obmanjivanja, pre svega bezrazložnog, smešnog i beskorisnog - smatraju Tviteraši. U čemu je caka, ili je reč o seksizmu, ili je princ Čarls nosio štikle?

Naime, i princ Čarls i princeza Dajana su bili apsolutno jednake visine - tačno 178 centimetara. To se, naravno, menjalo u Dajaninu korist ako bi ona nosila pete, ali čovek to nikad ne bi pogodio da je video samo njihove portrete.

Koliko je Čarls bio nesiguran zbog toga, svedoči činjenica da se Dajana za vreme braka i pojavljivanja sa njim najčešće odlučivala za baletanke. Tek je nakon razvoda mogla bez griže savesti nositi toliko omiljene štikle.

Kurir.rs/Express.he

Foto: Wikpedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track