(VIDEO) ONA JE NAJPOZNATIJA ŽENA SEVERNE KOREJE: Evo ko je zapravo Kimova omiljena voditeljka!
Foto: Printscreen/ Youtube, Foto: Printscreen YT

DECENIJAMA GLAVNA ZVEZDA

(VIDEO) ONA JE NAJPOZNATIJA ŽENA SEVERNE KOREJE: Evo ko je zapravo Kimova omiljena voditeljka!

Planeta -

Misteriozna i sveprisutna, a prema mišljenju nekih, možda i jedina televizijska voditeljka u Severnoj Koreji, ujedno je i jedna od najpoznatijih u svetu.

Zove se Ri Čun-hi, rođena je 8. jula 1943. godine, a njeno čitanje zvaničnih saopštenja već sad ima legendaran status i malo ko, od onih koji prate stanje u Severnoj Koreji, ne zna za nju ili je nikad nije video. Kineska državna televizija napravila je i poseban prilog o toj popularnoj severnokorejskoj televizijskoj voditeljki.

Posle svake objave snimaka s njenim najavama na internetu, pojave se i komentari "divljenja" njenom moćnom glasu i tonu govora. Neki joj čak izjavljuju i ljubav u svojim komentarima.

Neki se pitaju je li ona možda i jedina televizijska voditeljka u Severnoj Koreji, jer je ista osoba objavila smrt Kim Il-sunga 1994. i Kim Džong-ila 2011. godine.

Poznata kao "narodna voditeljka" već četrdeset godina stalno je lice nacionalne televizije.

Ri Čun-hi svaki put u dnevniku ili na vestima koristi svoj preterano dramatični ton i pozu kako bi objavila novosti.

Plače, viče i drži duge monologe, ali i govori izričitim tonom kada prenosi poruke lidera Pjongjanga.

Godine 2012. je tad 69-godišnja miljenica nacije u intervjuu za CCTV najavila da ide penziju. Međutim, kada televizija ima neke važne stvari da objavi, poput poslednjeg testiranja hidrogenske bombe, uvek zovu nju da obavi posao, što ona rado prihvata.

Ri Čun-hi ističe da voditeljke ne treba da budu samo mlade i lepe već da bude poštovanje, da budu časne, odmerene, ugledne i dostojanstvene.

Neverovatna je promena njenog glasa kad čita vesti. Od žalosnog, melodramatičnog i nežnog do onog pretećeg od kojeg gledaoce u Severnoj Koreji verovatno trnci prolaze.

Kad hvali vođu zemlje priča odrešito, snažnim tonom i puna ponosa, a kad govori protiv Zapada njen bes je toliko jak i uznemirujući da svi gledaoci, uključujući i one koji ne razumiju jezik, doslovno "ne dišu".

Kurir.rs/ Faktor.ba

Foto: Printscreen/ Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SILA 28. EPIZODA: Patriot PAC-3 - ovim će Japanci će obarati Kimove rakete

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja