(VIDEO) DUEL MERKELOVE I ŠULCA: Angela potukla protivnika!
Foto: Printskreen Youtube

tv duel

(VIDEO) DUEL MERKELOVE I ŠULCA: Angela potukla protivnika!

Planeta -

BERLIN - Televizijsko sučeljavanje nemačke kancelarke Angele Merkel iz redova demohrišćana i njenog izazivača iz redova socijaldemokrata, Martina Šulca, počelo je večeras u udarnom terminu, a prva tema je - Turska.

Merkel je izrazila uverenje da je sporazum sa Turskom apsolutno ispravan, "danas kao što je to juče bio", prenosi Ansa. EU je, inače, marta prošle godine sa Turskom postigla dogovor o zaustavljanju priliva migranata ka Evropi.

Lider Socijaldemokratske partije (SPD) rekao je na početku duela da bi prekinuo pregovore o članstvu Turske u EU kada bi bio izabran za nemačkog kancelara, javlja Rojters.

Martin Šulc kritikovao je nemačku kancelarku u večerašnjem TV duelu jer, kako smatra, nije bolje koordinisala evropski odgovor na izbegličku krizu 2015. i jer je odluke donosila sama.

"Bolje je bilo da su bili uključeni naši evropski susedi", rekao je Šulc.

"Postoje trenuci u zivotu kancelarke kada ona mora da odluči", istakla je Merkel.

foto: EPA, Reuters

Ona je navela da migranti "nisu pretnja po Nemačku", ali da je izbeglička kriza 2015. ostavila tu zemlju sa "teškim zadatkom" integrisanja novopridošlica u društvo. Prema ranijim predviđanjima, oko 20 miliona Nemaca - skoro trećina birača u zemlji od 80 miliona stanovnika - prati ovaj TV duel u vrućoj fazi predizborne kampanje uoči glasanja 24. septembra.

Nemačka kancelarka Angela Merkel ostavila je večeras bolji utisak na birače tokom tv duela od svog rivala Martina Šulca, pokazuje anketa tv mreže ZDF.

Anketa, koja je sprovedena među gledaocima tokom prve polovine debate i objavljena ubrzo po njenom završetku, pokazuje da Merkelovoj više veruje 33 odsto birača, a Šulcu 17

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen tweet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track