(VIDEO) PRETEĆI ODGOVOR NA KIMOVO DIVLJANJE: Južna Koreja lansirala balističku raketu!
Foto: Printscreen/Twitter

Simulacija napada na Istočno more

(VIDEO) PRETEĆI ODGOVOR NA KIMOVO DIVLJANJE: Južna Koreja lansirala balističku raketu!

Planeta -

Južna Koreja ispalila je u noći između nedelje i ponedeljka balističku raketu kao odgovor na severnokorejsku provokativnu detonaciju naprave za koju Pjongjang tvrdi da je minijaturna verzija hidrogenske bombe, javila je južnokorejska agencija Jonhap.

Vojska Južne Koreje izvela je vežbu u kojoj je simulirala napad na severnokorejsko nuklearno postrojenje, gađajući "određene ciljeve u Istočnom moru", navodi Jonhap pozivajući se na Združeni generalštab južnokorejskih oružanih snaga.

TRAMP ZLOSLUTNO O SEVERNOJ KOREJI: Da li ćemo napasti Pjongjang? Videćemo!

"Ova vežba je izvedena kao odgovor na šestu nuklearnu probu Severne Koreje... i obuhvatila je balističku raketu "hjunmu" i borbene avione F-15", navodi južnokorejska agencija.

Vojska Južne Koreje saopštila je da je domet simuliranih ciljeva bio kao do severnokorejskog nuklearnog postrojenja Pungje-ri u severoistočnoj provinciji te zemlje, navodi AFP.

foto: Printscreen/Twitter

Južnokorejska vojska je saopštila da su njene vazdušne snage i kopnena vojska izvele raketnu vežbu kao odgovor na severnokorejsku šestu nuklearnu probu, dodavši da je u vežbi ciljana oblast u kojoj je ta proba izvedena u nedelju, prenosi Rojters.

foto: Printskrin Twitter

U južnokorejskoj vojnoj vežbi korišćene su rakete dugog dometa vazduh-zemlja i balističke rakete, stoji u saopštenju Združenog generalštaba.

Vežbu su izvele samo južnokorejske vojske snage, ali se pripremaju nove vežbe koje će biti izvedene zajedno sa snagama SAD u Južnoj Koreji, napominje se u saopštenju.

foto: Printscreen/Twitter

U međuvremenu, SAD su u nedelju uveče upozorile da bi mogle da pruže "vojni odgovor velikih razmera" na pretnje Severne Koreje.

Američki predsednik Donald Tramp je u nedelju rekao da Južna Koreja zaključuje, kao što je i on rekao, da od priče o smirivanju sa Severnom Korejom nema ništa, jer Pjongjang "razume samo jedno".

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen/Twitter)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SILA 28. EPIZODA: Patriot PAC-3 - ovim će Japanci će obarati Kimove rakete

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track