(VIDEO) PTICA NAPRAVILA HAOS! BOING SA 230 PUTNIKA MORAO PRINUDNO DA SLETI: Čuli smo pet pucnjeva i avion je počeo da se trese!
Foto: Printscreen/ Youtube, Foto: Printscreen YT

PANIKA NA NEBU

(VIDEO) PTICA NAPRAVILA HAOS! BOING SA 230 PUTNIKA MORAO PRINUDNO DA SLETI: Čuli smo pet pucnjeva i avion je počeo da se trese!

Planeta -

Let japanske avio kompanije JAL, na liniji do Njujorka, prinudno je danas sleteo na aerodrom u Tokiju zbog problema sa motorom, koji je najverovatnije uzrokovala ptica, saopštila je danas ta kompanija.

Boing 777 sa 233 putnika i 15 članova posade sat vremena nakon poletanja vratio se na aerodrom zbog problema sa motorom, prenosi AFP.

"Izgleda da je ptica usisana u levi motor prilikom poletanja. Avion je izbacio gorivo u vazduh kako bi smanjio težinu uoči sletanja", izjavio je portparol te kompanije.

Niko od putnika nije povređen, niti je oštećena struktura aviona, a aerodromska pista na koju je sleteo avion jedno vreme je bila zatvorena.

Nije bilo ni većih odlaganja letova.

Privatna televizija TBS prikazala je snimak zapaljenog motora aviona nakon sletanja.

"Odmah nakon poletanja, čuli smo pet pucnjeva i avion je počeo da se trese", rekao je jedan od putnika i dodao da su svi putnici bili mirni.

Aerodrom Haneda poznat u Tokiju je jedan od najprometnijih svetskih aerodroma, a svake godine kroz njega prođe 75 miliona putnika.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Printscreen/ Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KOŠMAR! Avion pada na automobile, a oni zaglavljeni u koloni!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track