(VIDEO) OVO JE APOKALIPSA: Irma ubila osmoro, brzina vetra i do 360 km na čas, sve je razoreno!
Foto: Reuters, Foto: Reuters

LJUDI NEMOĆNI

(VIDEO) OVO JE APOKALIPSA: Irma ubila osmoro, brzina vetra i do 360 km na čas, sve je razoreno!

Planeta -

Najmanje osam osoba je poginulo, a 23 su povređene u udaru uragana Irma na francuskim Karipskim ostrvima, saopštio je danas francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolom.

Oko 90 odsto kuća je uništeno. Vetrovi su duvali i do 360 km/h. Poginulo je prema poslednjim informacijama sedam ljudi. Senator na Svetom Bartolomeju kaže da je ovo apokalipsa.

Irma je pogodila i ostrvo Sveti Martin. Onda je krenula prema Portoriku. Navodno je pola kuća na ostrvu ostalo bez struje. Očekuje se velika šteta. U subotu ili nedelju uragan bi trebao stići do Floride.

Florida i Južna i Severna Karolina su proglasile stanje uzbune i naređena je evakuacija. Irma bi uskoro trebalo da pogodi Dominikansku Republiku i Haiti. Stručnjaci se boje najgoreg. Haiti je loše pripremljen za uragan. U poslednjem trenutku su pokušali da pročiste kanale kako bi bilo bolje odvodnje vode. Takođe stanovništvo nije dovoljno obavešteno o mogućim razmerama štete.

Na ostrvu Barbuda poginula je beba. Majka je pokušavala s detetom da pobegne iz oštećene zgrade i tada je dete stradalo. Na ostrvima Sveti Bartolomej i Sveti Martin poginulo je najmanje šestoro ljudi.

Vlasti u Miamiju su naredile prisilnu evakuaciju za određene delove grada. Irma bi do Floride trebalo da dođe u subotu ili nedelju. Odluka o evakuaciji stupa na snagu u četvrtak ujutro. American Airlines je najavila da će od petka biti zaustavljeni svi letovi.

Kurir.rs/ 24sata.hr

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track