(VIDEO) STRAVIČNI VAPAJI ŽRTAVA NAJJAČEG URAGANA: Skrivali smo se sa bebicom u ormaru, celo ostrvo je uništeno!
Foto: Printscreen/ Twitter, Foto: Printscreen/ Twitter

POSLEDICE IRME

(VIDEO) STRAVIČNI VAPAJI ŽRTAVA NAJJAČEG URAGANA: Skrivali smo se sa bebicom u ormaru, celo ostrvo je uništeno!

Planeta -

Najmanje osam osoba je poginulo, a 23 su povređene u udaru uragana Irma na francuskim Karipskim ostrvima, saopštio je danas francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolom.

On je rekao da bi broj nastradalih na ostrvima Sveti Martin i Sveti Barolomej mogao da bude i veći jer spasilački timovi još uvek nisu pretražili ostrva, prenosi AP.

Uragan Irma koji je protutnjao Karibima ostavio je za sobom veliku materijalnu štetu čije se razmere još uvek ne mogu proceniti.

Uragan je naneo "apsolutno razaranje" karipskom ostrvu Barbuda i izazvao štetu koja se procenjuje na oko 150 miliona dolara, izjavio je premijer države Antigva i Barbuda, Gaston Braun.

On je rekao da je na Barbudi nastradalo jedno dete, prenosi BBC.

"Ovo je bilo stravično iskustvo. Nas ima sedam, imamo i bebu staru dva meseca. Morali smo da se skrivamo u ormaru. Vetar je odneo krov s naše kuće. Spasioci su nas odveli u sklonište. Sad se brinem kako ćemo dalje. Sve je uništeno, infrastruktura, svaka kuća. Ne znamo kuda ćemo. Mislim da je celo ostrvo trebalo da bude evakuisano", rekla je Ana Baltimor Tompson.

Zvaničnici upozoravaju da je francuska teritorija ostrva Sveti Martin skoro uništena, a aerodrom na Svetom Martinu, treći po veličini na Karibima, potpuno je razoren.

U francuskom delu Sen Martena živi oko 40.000 ljudi, a isti broj je i na holandskoj strani tog ostrva Holandska mornarica poslala je dva broda sa obližnjih ostrva Arube i Kurakao da pomognu lokalnim stanovnicima.

Kurir.rs/ Tanjug/ 24sata.hr

Foto: Printscreen/ Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track