(VIDEO) U MAJAMI UDARA NUKLEARNI URAGAN! Gradonačelnik izdao dramatično upozorenje: Neka svi što pre odu jer nećemo moći da ih spasavamo!
Foto: Reuters, Foto: Reuters

SPREMAJU SE ZA KATASTROFU

(VIDEO) U MAJAMI UDARA NUKLEARNI URAGAN! Gradonačelnik izdao dramatično upozorenje: Neka svi što pre odu jer nećemo moći da ih spasavamo!

Planeta -

Najmanje trinaest osoba je poginulo tokom udara uragana Irma.

Francusko ministarstvo za prekomorska područja potvrdilo je kako je poginulo najmanje osam osoba, a dve su teško povređene na ostrvima Sveti Martin i Sveti Bartolomej koje je poharao uragan Irma. Jedna je osoba poginula na Angvili, a dvogodišnje dete na Barbudi. U Portoriku su usled uragana Irma preminuli 79-godišnja starica, jedan muškarac i mlada žena.

Uništena je gotovo kompletna infrastruktura, a materijalna šteta je ogromna. Uragan Irma najjači je uragan ikad zabeležen na Atlantskom okeanu.

Video uragana Irma iz svemira objavila je NASA, dok se jedan istraživački avion zaputio u samo središte uragana i snimio video-zapis kako bi prikazao kako je u središtu uragana.

Fiip Levin, gradonačelnik Miamija, izjavio je da je uragan Irma "nuklearni uragan" i da bi svi stanovnici i posetioci tog područja trebao da odu.

"Ovo je jako ozbiljna, moćna oluja. Ja je zovem nuklearnim uraganom. Preporučujem i molim sve naše stanovnike i posetioce da napuste ovo područje", izjavio je Levin i rekao kako neće ugrožavati živote spasioca kada krene uragan.

"Ne želimo junake. Ovdje se ne radi o šteti, važna je evakuacija", poručio je.

Kurir.rs/ Avaz.ba

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track