PANIKA U UKRAJINI: Snažna eksplozija zatresla Kijev, ima žrtava, sumnja se na ubistvo
Foto: Twitter Printscreen

Jezivo

PANIKA U UKRAJINI: Snažna eksplozija zatresla Kijev, ima žrtava, sumnja se na ubistvo

Planeta -

U centru Kijeva, nedaleko od Trga Besarabija, eksplodirao je automobil, jedan muškarac je poginuo, a jedna žena je teško ranjena.

Automobil je potpuno uništen, a još jedno vozilo je oštećeno. U automobilu je bila žena koja je prevezena u bolnicu, navode ukrajinski mediji.

"Eksplozija je bila vrlo jaka, bili smo malo dalje u drugom automobilu i osetili smo udarni talas… ranjenu devojku su prevezli u bolnicu", naveo je dopisnik televizijskog kanala "Ukrajina 112" koji je bio na licu mesta.

Prema navodima očevidaca, pored žene, u automobilu je bilo dete koje nije povređeno. U automobilu su takođe videli i telo poginulog muškarca.

Uzrok eksplozije automobila u centru Kijeva, prema preliminarnim podacima, jeste eksplozivna naprava postavljena u vozilo. Poginuo je državljanin Gruzije, saopštio je portparol Ministarstva unnutrašnjih poslova Ukrajine Artem Ševčenko.

„Pokrenuta je krivična istraga za ubistvo s predumišljajem“, rekao je Ševčenko. On je potvrdio informaciju da je čovek koji je poginuo „dobro poznat u kriminalnim krugovima“, državljanin Gruzije Timur Mahauri. Prema navodima Ševčenka, Mahauri je imao čvrste veze s čečenskim krugovima, a ranije ove godine uslovno je pušten na slobodu zbog nezakonite trgovine oružjem.

(Kurir.rs/Sputnjik Srbija)

(Foto: Twitter Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Vandredni beogradski izbori u novembru?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track