(VIDEO) SRBI KOJI SU PREŽIVELI IRMU OSTAJU BEZ HRANE: Na karipskom ostrvu zarobljeno 20 srpskih građana, ima dece i beba!
Foto: Printscreen Youtube

STIŽE POMOĆ

(VIDEO) SRBI KOJI SU PREŽIVELI IRMU OSTAJU BEZ HRANE: Na karipskom ostrvu zarobljeno 20 srpskih građana, ima dece i beba!

Planeta -

Srbi koji se nalaze na karipskom ostrvu Sveti Martin su dobro i biće im dostavljena hrana i najosnovnije namirnice, kaže Zoran Milinković koji se nalazi na karipskom ostrvu Martinik.

Milinković je rekao da je za Srbe na francusko-holandskom ostrvu Sveti Martin sakupljena najneophodnija roba koja će brodom, na kom su tri palete za srpske državljane, u nedelju biti poslata sa ostrva Gvadalup.

foto: Printscreen Youtube

Već u ponedeljak Srbi će dobiti hranu. Prema njegovim saznanjima svi Srbi na Svetom Martinu su dobro.

"Uspeo sam da kontaktiram više od 20 Srba preko grupe koja se zove 'Misija', koju smo kreirali specijalno za to, i svi su oni u redu", naglasio je Milinković.

foto: Printscreen Youtube

Među srpskim državljanima na Svetom Martinu su i trogodišnje dete i tromesečna beba.

"Srbi su stacionirani u nekoliko mesta i u grupama su. Najverovatnije ću moći da ih vidim kad proradi aerodrom i onda ćemo imati više informacija o svim Srbima i uopšte šta se desilo na Svetom Martinu", napomenuo je Milinković za Internet-portal RTS.

Na karipskim ostrvima Sveti Martin i Sveti Vartolomej, koja je opustošio uragan Irma, uspostavljena je struja za hitne potrebe i snabdevanje, saopštila je elektro-kompanija Francuske (EDF).

Dva ostrva ostala su potpuno bez struje u naletu razornog uragana "Irma", kategorije pet, najviše na skali za merenje jačine.

Kurir.rs/Tanjug/RTS

Foto printscreen youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track