Najnovije vesti

(KURIR TV) EKSKLUZIVNO IZ EPICENTRA IRME U MAJAMIJU: Srpkinje jače od smrtonosnog uragana! Ovde je pakao, ali se ne plašimo!
Foto: Lidija Dragićević

Ispovest

(KURIR TV) EKSKLUZIVNO IZ EPICENTRA IRME U MAJAMIJU: Srpkinje jače od smrtonosnog uragana! Ovde je pakao, ali se ne plašimo!

Planeta

Uragan Irma stigao je i do Floride.

Danima su Amerikanci gledali kako najjači uragan ikad zabeležen na Atlantiku uništava karipska ostrva, danas je stigao na američko tlo. Milioni Amerikanaca pobegli su iz priobalnih gradova. Ulice Majamija od juče su puste.

 

I dok se većina stanovnika Majamija evakuiše, hrabri Srbi i Srpkinje ostaju u svojim stanovima.

 


Ekskluzivno za Kurir, Lidija Dragićević je ispričala je kako preživljavaju ove paklene dane.

- Mi se nalazimo u Midtaunu u Majamiju, blizu obale. Trenutno nismo uplašeni, ali bili smo jutros, kada smo cimerka i ja videle neku svetlost, kao da je bila u pitanju neka eksplozija. Prvo smo pomislile da seva, ali nije sevalo.


Pored vas, da li u zgradi ima još srpskih državljana?

- Ima dosta Srba. U stanu nas je desetoro. Tri dana nigde nismo izašli.

 

1 / 5 Foto: Privatna arhiva Lidije Dragićević


Šta će biti sa ljudima koji se nisu evakuisali?

- Neće ovde biti strašno, jer je uragan nije najjači na našoj strani obale. Trenutno je popvljen centar, tačnije Brikel, i neki kran se polomio. Trenutno nema panike, ali kažu da tek sledi najjači udar vetra. Trenutno imamo struje, vode i hrane, imamo i agregat.

 


Gde bi vi trebalo da odete da se evakuišete?

- Rekli su nam da se evakuišemo u jednu srednju školu koja je u prizemnoj zgradi. Pretpostavili smo da će biti poplavljena i procenili da je bezbednije da ostanemo u našoj zgradi na devetom spratu. Ovde su zgrade konstruisane tako da budu otporne na vetar. Inače, svako ko je želeo da se evakuiše, morao je to da uradi o svom trošku, a avionske karte su jako poskupele u poslednjem trenutku pred uragan. I benzin je poskupeo a bila je i nestašica.

 

foto: Privatna arhiva Lidije Dragićević

 

U međuvremenu, srpska državljanka Lidija Dragićević javlja da su ostali bez, struje i vode, kao i to da su ulice poplavljene. 

- Punimo kade vodom, spominje se mogućnost novog tornada, a napolju je sve belo i ne vidi se prst pred okom - javlja naša državljanka, koja trenutno boravi u Majamiju.

 

foto: Privatna arhiva Lidije Dragićević

J. R. - A. K. - V. S. / Foto: Privatna arhiva, Lidije Dragićević

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...