JEZIVI DETALJI NEZAPAMĆENE PORODIČNE TRAGEDIJE: O ovom izletu su sanjali, a onda se sve pretvorilo u pakao
Foto: EPA

KOBNA POSETA VULKANU U ITALIJI

JEZIVI DETALJI NEZAPAMĆENE PORODIČNE TRAGEDIJE: O ovom izletu su sanjali, a onda se sve pretvorilo u pakao

Planeta -

Cela Italija još je u šoku zbog nezapamćene tragedije u kojoj su poginuli dečak i njegovi roditelji nakon što se pod njima urušilo tlo na prostoru kratera vulkana Solfatara u blizini Napulja.

U nesreći su poginuli Masimilijano Karer (45), Ticijana Zaramela (42) i njihov najstariji sin Lorenco (11). italijanski vatrogasci su saopštili da su izvukli tri tela iz plitke rupe na delu kratera vulkana Solfatara koji je bio ograđen kako turisti ne bi dolazili na taj prostor.

"Ili je došlo do manje eksplozije ili je zemlja jednostavno propala pod njihovom težinom, a oni pali u rupu", rekao je portparol italijanske vatrogasne službe Luka Kari i napomenuo da se nesreća dogodila u ograđenom prostoru.

Uzrok smrti će se zvanično utvrditi autopsijom, a vatrogasci koji su bili na mestu nesreće su rekli da su žrtve verovatno stradale zbog vrelih gasova koji izlaze iz zemlje na prostoru kratera.

foto: EPA

Malo mesto Fosalta di Pjave kraj Venecije zavijeno je u crno zbog velike tragedije. Porodica je otišla na jug Italije na godišnji odmor, a poslednjeg dana pre povratka kući odlučili su da vide vulkan. Na toj ideji insistirali su sinovi.

"Klinci su hteli da vide vulkan. Učili su o vulkanima u školi, a roditelji su taj izlet hteli da im poklone dan uoči povratka kući i početka nove školske godine", rekao je jedan rođak.

Kako je došlo do same nesreće još uvek nije poznato, ali pretpostavlja se da je mali Lorenco ušao u zabranjenu zonu i propao u zemlju. Roditelji su hteli da ga spase, ali i ta misija se završila tragično.

Jedan svedok je rekao da je po dolasku na mesto nesreće zatekao sedmogodišnjeg dečaka kako plače i poziva u pomoć. Čovek je odmah pozvao spasilačke službe koje su došle vrlo brzo.

Najmlađi sin je, prema izjavama svedoka, bio u velikom šoku. Vlasnik obližnjeg kafića kaže da je samo ponavljao "gde je moja porodica?".

foto: EPA

"Kad sam ga video kako plače nisam mogao ni da sanjam da ću videti najgoru scenu u svom životu. Približio sam se krateru i video kako izvlače mrtva tela. Strašno, mogu samo da zamislim kako se oseća porodica unesrećenih i pogotovo dečak koji je tražio pomoć", rekao je Dijego Vitaljano.

Solfatara je jedan od mnogih vulkanskih kratera na području Kampi Flegrei 20 kilometara zapadno od Napulja koje je za turiste otvoreno još 1900. godine. Iz zemlje na tom prostoru izlaze vodene pare toplote 160 stepeni Celzijusovih i gasovi poput otrovnog sumporovodonika.

Područje nesreće poznato je i po čestom urušavanju tla.

Kurir.rs/Jutarnji.hr Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ekskluzivno! Evo kako je Arkanov ubica uhapšen u Beču!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track