(VIDEO) SEVERNA I JUŽNA KOREJA SE NAJZAD SLOŽILE: Ovih 10 seksi plesnih pokreta je strogo zabranjeno!
Foto: YT Printscreen

Presmešno

(VIDEO) SEVERNA I JUŽNA KOREJA SE NAJZAD SLOŽILE: Ovih 10 seksi plesnih pokreta je strogo zabranjeno!

Planeta -

Kim Džong Un je poznat kao veliki ljubitelj cenzure. U Severnoj Koreji zabranjeni su Fejsbuk, Tviter i još neke društvene mreže, kao i brojni mediji. Kim je sada otišao korak dalje i zabranio pirsing i zapadnu garderobu.

Iako je reč o nacionalnoj kampanji, zabrana se pre svega odnosti na građane koji žive u severnijim delovima te države, Hamgjongu i Jangangu. Te pokrajine se graniče sa Kinom, zbog čega se veliki vođa boji da bi tamošnje stanovništvo moglo da bude izloženo uticajima spoljnog sveta, a time i zapadne mode.

Uticaj zapadne mode je sve popularniji u celoj državi i sve je više mladih koji se oblače kao da su došli iz neke zapadne zemlje, a brojna mlađa populacija praktičkno je opsednuta zapadnom kulturom. Kim Džong Un je, nedugo nakon dolaska na vlast 2013. godine, sastavio spisak od 28 frizura koje država dozvoljava. Reč je o 10 frizura za muškarce i 18 za žene. Čuvena Kimova frizura nije na spisku, pošto je očito rezervisana samo za njega. Ipak, to nije jedina stvar koja je neobična u toj državi gde se za život u glavnom gradu, koji je daleko od elitnog, mora dobiti posebna dozvola. Vođa je vrlo osetljiv na sve i svašta, pa svoje prohteve pretvara u naloge policiji koja bez problema hapsi po njegovom nahođenju. Naravno, zabrane se odnose i na muzičku industriju, a tu nisu izuzetak ni sever ni jug Korejskog poluostrva. Tako je zvezdama iz Severne ali i iz Južne Koreje teško da se proslave standarnim trikovima kojima se služe pop muzičari - razgolićivanjem i seksi pokretima u spotovima i na pozornici.

Ovih 10 plesnih pokreta, prema mišljenju tamošnjih vlasti bili su previše slobodni da bi bili prikazani, pa su zato i zabranjeni:

(Kurir.rs/Express.hr)

(Foto: YT Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track