ZABAVNA STRANA IZBORA: Angela kuva, drugi traže pivo i golotinju
Foto: Profimedia

Nemačka

ZABAVNA STRANA IZBORA: Angela kuva, drugi traže pivo i golotinju

Planeta -

BERLIN - Ograničenje cene piva, promocija nudizma i recepti za supu od krompira neke su od zabavnih tema u kampanji za nemačke parlamentarne izbore, koji će biti održani u nedelju.

Možda pobednik izbora uopšte nije sporan - prema svim anketama ubedljivo najviše glasova osvojiće Hrišćansko-demokratska unija (CDU) kancelarke Angele Merkel, ali to nije sprečilo pojedine političare da izađu u javnost sa neobičnim temama.

Komadi u supi

Merkelova je u toku predizborne kampanje, osam godina nakon što se pohvalila da kuva odličnu supu od krompira, ovih dana konačno otkrila i svoju tajnu.

- Krompir uvek gnječim ručno, nikad blenderom. Tako mali komadi krompira, kakvih u supi mora biti, ostaju - rekla je ona časopisu Bunte.

S druge strane, Kristijan Lindner, lider nemačkih liberala, obeležio je kampanju svojim manekenskim crnobelim posterima i pričom o tome kako se izborio s viškom kilograma.

- Sa 14 godina imao sam 100 kilograma, ali zahvaljujući radikalnoj dijeti i redovnom džogiranju kroz šumu danas imam 80 kila na visinu od 186 centimetara - ispričao je on.

foto: EPA

U svojoj kući

Nemačka stranka koja se zove Stranka traži ograničenje cene piva, a zalažu se i za zakon kojim bi Rusi bili proglašeni krivim za sve, od kašnjenja vozova do neplaćene stanarine. Takođe, obećavaju da će sagraditi novi Berlinski zid.

Kandidatu Levice Gregoru Gisiju smeta što je nudizam u opadanju i traži njegovu obnovu. Ipak, kaže da „svoju golotinju čuva za svoju kuću“.

Kurir / E.K.

Foto: EPA, Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track