MISTERIJA KOJA JE POTRESLA MIRAN GRADIĆ: Za nekoliko dana sa ulica su nestali skoro svi beskućnici, a meštani se pitaju samo jedno!
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

NIKO NE ZNA ŠTA SE ZBIVA

MISTERIJA KOJA JE POTRESLA MIRAN GRADIĆ: Za nekoliko dana sa ulica su nestali skoro svi beskućnici, a meštani se pitaju samo jedno!

Planeta -

Ulice oko utočišta za beskućnike u američkom gradu Solt Lejk Sitiju, dugo su bile dom stotinama ljudi koji nemaju krov nad glavom.

Međutim, posle nedavne policijske operacije, čini se da su svi nestali, a lokalno stanovništvo nema pojma gde su otišli.

Kako se navodi, šef policije Solt Lejk Sitija Majke Braun, a ni narednik Brendon Šerer ne znaju šta se zapravo zbilo.

"Ne znam gde su otišli. To je dobro pitanje".

Sredinom avgusta država Juta je u područje oko utočišta za beskućnike poslala veliki broj policajaca u sklopu bezbednosne operacije.

Tokom te akcije uhapšeno je više od 1.200 ljudi, a najveći broj njih optužen je za korišćenje psihoaktivnih supstanci. Međutim, stvari ovde postaju neobične, jer je policija saopštila da ih je 900 ubrzo ponovno pušteno na ulice.

Međutim, zašto i gde su beskućnici nestali nakon akcije u avgustu, nije poznato.

Prema jednoj teoriji napustili su državu, prema drugoj su našli domove, a prema trećoj su se premestili po preostalim gradskim četvrtima.

I dok se mnogi pitaju gde su su beskućnici otišli, država Juta će u bliskoj budućnosti zatvoriti mesto oko utočišta i umesto njega otvoriti tri manja.

Svi beskućnici koji se žele da se vrate su dobrodošli, ali u utočište koje je sada ograđeno tri metra visokom ogradom i osvetljeno tokom noći.

Kurir.rs/ Gardijan

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track