Maloletnici pocepali zastavu Crne Gore
Foto: Rojters

Spuž

Maloletnici pocepali zastavu Crne Gore

Planeta -
Uprava policije je navela da su O. Ć. (16), N. M. (20) i I. N. (17) osumnjičeni da su skinuli i pocepali državnu zastavu Crne Gore koja jebila postavljena ispred Osnovne škole "Njegoš" u Spužu

PODGORICA - Crnogorska policija saopštila je danas daje podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv trojicemladića iz Spuža, zbog osnovane sumnje da su pocepali državnu zastavu Crne Gore.

Uprava policije je navela da su O. Ć. (16), N. M. (20) i I. N. (17) osumnjičeni da su skinuli i pocepali državnu zastavu Crne Gore koja jebila postavljena ispred Osnovne škole "Njegoš" u Spužu.

Policija je saopštila da je O. Ć. skinuo crnogorsku zastavu sa objekta škole i bacio je na plato, a da su je N. M. i I. N. potom pocepali.

Osumnjičeni su, nakon prikupljenih obaveštenja u prisustvu roditelja dva od tri osumnjičena lica, s obzirom na to da su ta dva lica maloletna, predati Područnom organu za prekršaje, navela je crnogorska policija.

Aktuelna crnogorska državna zastava koja je crvene boje sa aplikacijomgrba u sredini predmet je sporenja javnosti od 12. jula 2004. godine, kada je uvedena kao zvanična zastava Crne Gore, umesto dotadašnje trobojke.

Opozicione stranke insistiraju da trobojka ponovo bude jedna od državnihzastava, pozivajući se na njeno viševekovno prisustvo u crnogorskoj tradiciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track