(FOTO) KO JE PENZIONER KOJI JE NAPRAVIO MASAKR U LAS VEGASU: Bivši računovođa, lovac i pilot sa arsenalom oružja
Foto: Twitter

MALO POZNAT

(FOTO) KO JE PENZIONER KOJI JE NAPRAVIO MASAKR U LAS VEGASU: Bivši računovođa, lovac i pilot sa arsenalom oružja

Planeta -

Napadač koji je otvorio vatru iz automatskog oružja na posetioce festivala kantri muzike u Las Vegasu identifikovan je kao Stiven Pedok (64), a policija ga je ubila u sobi na 32. spratu hotela „Mandalaj Bej“ s kojeg je rafalima pobio desetine ljudi i ranio stotine.

U sobi je pronađeno nekoliko različitih vrsta oružja, a stručnjaci naglašavaju da je sa visine imao savršen pregled nad situacijom i da je mogao nemilice da ubija ljude koji praktično nisu imali gde da se sakriju.

O Pedoku je malo toga poznato — bio je stariji, belac, koji je pre godinu ili dve kupio kuću u gradiću Meskite u Nevadi, koji nema ni 20.000 stanovnika. Taj gradić se nalazi oko 140 km od Las Vegasa, ima kazina i golf terene, a popularan je odabir mesta za život među penzionerima. Tamošnja policija kaže da im Pedok nije bio poznat.

​Smatra se da je rođen 9. aprila 1953. godine, a pre nego što je stigao u Meskite živeo je u Rinu (takođe u Nevadi) između 2011. i 2013. godine i u Melburnu na Floridi, od 2013. do 2015. godine, piše britanski „Telegraf“. Od 1990. godine navodno je živeo na različitim lokacijama u Kaliforniji i Nevadi.

Po profesiji je bio računovođa, a uz to je bio licencirani lovac i pilot, piše Ej-Bi-Si. Policija kaže da je posedovao pravi arsenal oružja, a najmanje osam komada naoružanja pronađeno je u sobi iz koje je pucao.

Njegovi motivi za napad nisu poznati, a policija tvrdi da im nije bio poznat i da nije imao veza s militantnim ili terorističkim grupama. Policija trenutno pretražuje njegovu kuću u potrazi za nečim što bi im otkrilo razlog napada.

„Nemamo pojma kakav mu je bio pogled na svet“, rekao je novinarima šerif Las Vegasa Džozef Lombardo. Jedino što je sigurno jeste činjenica da je Pedok najstarija osoba koja je počinila masakr vatrenim oružjem u SAD-u.

Policija napominje da su glasine o drugim pucnjavama u tom području bile lažne. Veruje se da je među žrtvama i policajac koji nije bio u službi.

(Kurir.s/Sputnjik Srbija)

Foto Printscreen Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track