LAKI NA OBARAČU: U Americi je oružje legalno, ali su zato ove stvari zabranjene
Foto: YT Printscreen

Ludilo!

LAKI NA OBARAČU: U Americi je oružje legalno, ali su zato ove stvari zabranjene

Planeta -

Tragedija koja se dogodila u Las Vegasu još jednom je pokrenula diskusije o zakonima koji dozvoljavaju i umnogome olakšavaju posedovanje oružja.

U mnogim američkim državama, poput Nevade, nije vam potrebna dozvola da biste kupili oružje, ne treba vam čak ni licenca, a ne postoji ni kontrola količine pištolja koje možete da posedujete. A onda, s druge strane, zakon u Americi je veoma oštar za sledeće stvari: Kinder jaja Jedna od omiljenih dečjih poslastica bez koje je gotovo nemoguće zamisliti deitnjstvo zabranjena je u SAD. Naime, Food and Drug Administration (FDA) zabranila je uvoz kinder jaja zbog opasnosti da su igračkice koje se nalaze u jajima potencijalno opasne i mogu izazvati gušenje. Hagis Škotski specijalitet od ovčijih iznutrica takođe je zabranila FDA. Amerikanci mogu da naprave ovakav specijalitet sami, ali SAD neće dozvoliti uvoz nijedne namirnice koja sadrži ovčija pluća.

Peraja ajkula Tradicionalan kineski specijalitet proteran je iz Kalifornije 2011. godine. Organizacije za zaštitu životinja su želele da se stane na put ubijanju ajkula, a sada se sve ulovljene ajkule vraćaju nazad u more. Bradavice Promotivni poster za Sin City 2 na kojem se nalazi Eva Grin zabranjen je u SAD jer je „previše provokativan“. Rečnik Deseto izdanje rečnika The Merriam-Webster zabranjeno je u dečjim učionicama širom Kalifornije 2010. godine nakon što se jedan roditelj žalio da je njegovo dete pronašlo definiciju oralnog seksa. Igre na sreću U Severnoj Karolini igre na sreću ne smeju da traju duže od pet sati, osim ako se ne održavaju na sajmu. Ledeni izazov SAD su zabranile svojim diplomatama da pristaju na ledeni izazov čak i ako je u humanitarne svrhe. Kako je objašnjeno iz Stejt departmenta, ljudi od javnog značaja ne smeju da prihvataju takve izazove „bez obzira na to kakva je njihova svrha“.

(Kurir.rs/b92)

(Foto: YT Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

LUDAK ILI HEROJ? Dok su pljuštali meci u Las Vegasu, on je psovao napadača!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja