LJUBAVNICA MASOVNOG UBICE IZ LAS VEGASA OTKRIVA: Ni slutila nisam da planira pokolj, bio je tako tih i pažljiv čovek
Foto: EPA, Reuters

Posle stravičnog masakra

LJUBAVNICA MASOVNOG UBICE IZ LAS VEGASA OTKRIVA: Ni slutila nisam da planira pokolj, bio je tako tih i pažljiv čovek

Planeta -

LOS ANĐELES - Partnerka napadača iz Las Vegasa Stivena Pedoka, Merilu Denli, izjavila je da ni slutila nije da njen partner planira krvoproliće u kojem je ubio 58 osoba i ranio više od 500 ljudi.

"Stivena Pedoka sam znala kao ljubaznog, pažljivog i tihog čoveka. Volela sam ga i nadala se mirnoj zajedničkoj budućnosti", navodi se u izjavi Merilu Denli (62) koju je pročitao njen advokat, prenosi AFP.

foto: Twitter

Pedokova partnerka je navela i da joj on nikada ništa nije rekao, niti je išta uradio što bi joj na bilo koji način nagovestilo da će se dogoditi "nešto ovoliko strašno".

Denli je dodala da joj je Pedok pre dve nedelje rekao da je za nju našao jeftinu avionsku kartu za Filipine, predloživši joj da ode tamo i poseti svoju porodicu.

"Kao i svi Filipinci u inostranstvu, bila sam uzbuđena što idem kući gde ću videti svoje porodicu i prijatelje. Dok sam bila tamo, slao mi je novac, za koji je rekao da od njega kupim kuću za sebe i svoju porodicu", navodi se u njenoj izjavi.

foto: Facebook Printscreen

Ona je priznala da se u tom trenutku zabrinula, pomislivši da on želi da raskine sa njom, ali ističe da ipak nikada nije posumnjala da na bilo koji način planira nasilje protiv bilo koga.

Denli je navela i da je duboko ožalošćena posle napada u nedelju uveče na ljude koji su prisustvovali koncertu, dodavši da se moli za sve žrtve i povređene. "Ja sam majka i baka i srce mi puca za sve one koji su izgubili svoje najmilije", rekla je Denli.

Ona je dodala da se dobrovoljno vratila u Los Anđeles u sredu i da u potpunosti sarađuje sa FBI u istrazi. Denli se juče sastala sa agentima Federalnog istražnog biroa (FBI) koji žele da saznaju da li ona nešto zna o motivu napada.

Američki mediji ističu da je policija smatra "osobom od interesa" u okviru istrage i da je slobodna da ide gde želi. Denli je bila na Filipinima u vreme napada, a vlasti istražuju navode da joj je napadač Stiven Pedok (64) prebacio na račun 100.000 dolara.

Agencije prenose da je Denli iz Australije, a da se u SAD preselila pre 20 godina s namerom da radi u kazinu.

(Kurir.rs/Tanjug/Frans pres/Foto: EPA/Reuters)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

​​Penzioner pucao na ljude u Las Vegasu?! Ovo su najnovije vesti o užasnom krvoproliću!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track