Najnovije vesti

(VIDEO) PUTIN DOČEKAO KRALJA U ZLATNOJ SOBI: Ovo je dobar znak
Foto: AP, Foto: AP

ZVANIČNA POSETA

(VIDEO) PUTIN DOČEKAO KRALJA U ZLATNOJ SOBI: Ovo je dobar znak

Planeta

Predsednik Rusije Vladimir Putin nazvao je dobrim znakom posetu kralja Saudijske Arabije Salmana ibn Abdel Aziza el Sauda Rusiji, izrazivši uverenje da će ona poslužiti kao dobra tačka u razvoju odnosa dveju zemalja. Nakon "sadržajnog, predmetnog i poverljivog" razgovora u uskom krugu, sastanak je nastavljen u širokom sastavu.

"Ovo je prva poseta kralja Saudijske Arabije Rusiji u istoriji naših odnosa. To je samo po sebi veoma značajan događaj. Istorija naših odnosa je velika", rekao je Putin uoči sastanka sa kraljem.

Ruski lider je podsetio da je 1926. godine SSSR bio prva država koja je priznala Kraljevinu koju je osnovao otac aktuelnog lidera.

"Sada nam je veoma prijatno da ugostimo Vaše veličanstvo. Uveren sam da će vaša poseta poslužiti kao dobar podstrek razvoja naših međudržavnih veza“, naglasio je Putin.

Kralj Saudijske Arabije je zahvalio predsedniku Rusije za gostoljubivost.

"Srećni smo što se nalazimo u prijateljskoj zemlji", rekao je on.

Nakon sastanka u užem krugu, predsednik Rusije Vladimir Putin i kralj Saudijske Arabije Salman ibn Abdul Aziz el Saud počeli su pregovore u širem sastavu. Ruski lider je ocenio razgovor u uskom krugu kao "sadržajan, predmetan i poverljiv“.

Saudijski kralj je izjavio da situacija u Siriji treba da bude rešena političkim putem koji bi garantovao bezbednost i stabilnost, kao i očuvanje teritorijalne celovitosti zemlje. Saud je pozvao Putina da poseti Rijad, što je ruski lider prihvatio.

Kurir.rs/ Sputnjik Srbija

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE: Putin vs novinari!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...