NAŠLI NAČIN DA ZAUSTAVE KIMA: Južna Koreja razvila novo moćno oružje koje može sve da parališe!
Foto: Profimedia i Printscreen/ Facebook, Foto: Profimedia, Printscreen Facebook

BOMBA

NAŠLI NAČIN DA ZAUSTAVE KIMA: Južna Koreja razvila novo moćno oružje koje može sve da parališe!

Planeta -

Južna Koreja je, navodno, razvila tehnologiju sposobnu da paralizuje severnokorejske energetske sisteme u slučaju potencijalnog vojnog sukoba.

Južna Koreja je razvila tehnologiju koja omogućava Seulu da stvori takozvanu bombu koja bi mogla da parališe energetske sisteme u Severnoj Koreji u slučaju potencijalnog vojnog sukoba, izveštavaju lokalni mediji.

Novinska agencija Jonhap navodi da je tehnologiju razvila Agencija za razvoj odbrane u okviru južnokorejskog sistema za preventivne napade.

Agencija dodaje da je ta tehnologija fokusirana isključivo na pogađanje elektroenergetskih sistema širenjem ugljeničnih grafitnih vlakana preko električnih postrojenja koje ometaju elektroenergetski sistem.

Vlada Južne Koreje je nedavno najavila da "pažljivo prati situaciju, s obzirom na moguće provokacije Pjongjanga zbog godišnjice partije Severne Koreje", nakon izveštaja da se Severna Koreja priprema da lansira još jednu balističku raketu. Pjongjang često zakazuje slične probe oko važnih godišnjica. Ove nedelje obeležava se dolazak Kim Džong-ila na mesto generalnog sekretara, a godišnjica osnivanja vladajuće partije pada u utorak, saopštila je ranije agencija Jonhap.

Odnosi između dve Koreje napeti su decenijama. Dve strane nikada nisu potpisale mirovni sporazum nakon Korejskog rata koji se trajao od 1950. do 1953. godine. Napetosti na Korejskom poluostrvu eskalirale su poslednjih godina zbog raketnih i nuklearnih proba Pjongjanga.

Kurir.rs/ Sputnjik Srbija

Foto: Profimedia i Printscreen/ Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track