(VIDEO) KRAJ SVETA JE TIK PRED NAMA: Ali neće biti završen brzo - trajaće godinama!
Foto: profimedia-0055040094

kataklizma

(VIDEO) KRAJ SVETA JE TIK PRED NAMA: Ali neće biti završen brzo - trajaće godinama!

Planeta -

Teoretičar smaka sveta Dejvid Mid ponovo je u centru pažnje: ovog puta numerolog kaže da će 15. oktobra signalizirati početak "sedam godina straha", nakon čega ćemo videti kraj čovečanstva.

Međutim, to neće biti spora mirna smrt. Jer Mid, sledećih sedam godina uključiće niz katastrofalnih uragana, zemljotresa, erupcija vulkana i cunamija.

Šta bi moglo da bude okidač ovog scenarija? Očigledno je da je to Nibiru (ponekad se naziva i Planet Iks) i Pornvood, asterioid od tri kilometra asteroida unutar polja planeta.

Mid predviđa da je Nibiru, misteriozna planeta čija je postojanje NASA više puta negirala tokom godina, već izazvala opasnost na Zemlji. "To je početak", kaže Mid za LadBible. "Još od Velikog američkog sunčevog pomračenja od 21. avgusta krenuo je veliki niz nesreća." Prema njegovoj teoriji, niz uragana i zemljotresa koji su zabeleženi na američkim, meksičkim i karipskim ostrvima samo su preduslov za uništenje planete.

"To će uključivati kataklizmičke klimatske događaje povezane sa Planetom Iks ili Pormudom", upozorio je teoretičar. "Ogromni sunčevi talasi bi srušili električnu mrežu, nemir i pljačkanje će biti izvesno ... društvo će biti u haosu." Ali Mid ne samo da za kraj sveta okrivljuje Nibiru. Izgleda da zemlje poput SAD-a, Velike Britanije, Severne Koreje, Rusije i Kine imaju svoju ulogu u podsticanju nuklearnog rata. Iako ova teorija nudi puno detalja o tome kada i kako će dan suda biti, da li u stvari ima mnogo istine? Midovi pokušaji predviđanja kraja sveta sugerišu da nema. Pre samo mesec dana Mid je predvideo da će se kraj sveta "kao što znamo" desiti 23. septembra, kada je samoproklamovani istraživač predložio da će planeta Iks udariti Zemlju. Ovaj put NASA je demantovala postojanje Nibiru.

Smrt dva vrhunska naučnika iz astronomije, Roberta Haringtona 1993. godine i Ronija Marksa 2000. godine, mogu biti povezani sa prikrivanjem Nibira, kaže on. "Harington je misteriozno udaljio tokom devedesetih godina prošlog veka pre nego što je mogao nešto reći i bio je na čelu Mornaričke Observatorije", rekao je Mid za Dejli Star.

Kurir.rs/Express.co.uk

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track