OPASNO SE ZAKUVAVA! TRAMP POSLAO BOMBARDERE IZNAD KIMOVE GLAVE: Ameri, Japanci i Južna Koreja zajedno demonstriraju silu!
Foto: EPA, Foto: EPA

VOJNA VEŽBA

OPASNO SE ZAKUVAVA! TRAMP POSLAO BOMBARDERE IZNAD KIMOVE GLAVE: Ameri, Japanci i Južna Koreja zajedno demonstriraju silu!

Planeta -

Dva američka i dva južnokorejska strateška bombardera preleteli su iznad Korejskog poluostrva u najnovijoj demonstraciji sile.

Istovremeno, u utorak uveče, američki predsednik se sastao sa visokim zvaničnicima Ministarstva odbrane i razgovarao sa njima o tome kako da odgovori na bilo kakve pretnje Severne Koreje, prenosi Rojters.

Južnokorejski zvaničnici saopštili su danas da su Američki bombarderi B-1B zajedno sa južnokorejskim F-15K poleteli iz baze u Gvamu.

Kako se navodi, nakon što su ušli u vazdušni prostor Južne Koreje, dva bombardera izvela su raketne vežbe u vodama kod istočne obale Južne Koreje, a zatim odleteli na jug ka vodama između te države i Kine i ponovili vežbe.

Američka vojska u odvojenom saopštenju navela je da je izvela vežbe sa borbenim avionima Japana nakon vežbi sa Južnom Korejom čime su američki bombarderi po prvi put izveli vežbe sa borbenim avionima i Japana i Južne Koreje toku noći, navodi agencija.

Tenzije između SAD i Severne Koreje porasle su nakon uzastopnih testiranja oružja Pjongjanga i sve većih razmeni optužbi i uvreda između Trampa i lidera Severne Koreje Kim Džong-una.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track