PESKOV O SKIDANJU RUSKE ZASTAVE: Putin će sigurno uraditi ono što bude trebalo
Foto: Profimedia

Povodom skandala

PESKOV O SKIDANJU RUSKE ZASTAVE: Putin će sigurno uraditi ono što bude trebalo

Planeta -

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je, komentarišući situaciju sa skidanjem ruskih zastava na diplomatskom imovinom u SAD, rekao da su to neprijateljske akcije usmerene na podrivanje odnosa.

„Naravno, ovo su neprijateljske akcije, koje izazivaju dalje podrivanje naših već tužnih odnosa. Predsednik (Rusije Vladimir) Putin će u ovom slučaju, bez sumnje, uraditi ono što je u interesu Ruske Federacije“, istakao je Peskov.

Predstavnici SAD skinuli su juče zastave sa objekata zatvorenog Konzulata Rusije u San Francisku, na šta su ruske diplomate uložile protest.

O optužbama na račun „Laboratorije Kasperski“

Optužbe SAD na račun „Laboratorije Kasperski“ su apsurdne i neosnovane, i Rusija nema nikakve veze sa ovom aktivnošću, izjavio je Peskov.

„To je apsurdna informacija, država nema i nije imala nikakve veze sa takvim aktivnostima. Sve takve optužbe su neosnovane i nedokazane“, rekao je Peskov novinarima.

Ranije je list „Volstrit džurnal“, pozivajući se na izvore, saopštio da je Vlada Rusije koristila antivirus-program „Laboratorije Kasperski“ za dobijanje tajnog pristupa računarima širom sveta radi traženja dokumenata i informacija SAD i informacija klasifikovanih kao „stroga tajna“. Program koji je napravila moskovska firma „Laboratorija Kasperski“ navodno je redovno skenirao kompjuterske datoteke na kojima je instaliran kako bi pretraživao viruse i druge zlonamerne programe.

(Kurir.rs/Sputnjik Srbija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track