(VIDEO) ON JE NAJVEĆA PRETNJA ZA KIMA: Zbog ovih reči poslednjeg živog potomka dinastije, sumnja se da je sledeći na listi za likvidaciju
Foto: Printscreen/ Youtube, Foto: Printscreen/ Youtube

POSLE UBISTVA OCA

(VIDEO) ON JE NAJVEĆA PRETNJA ZA KIMA: Zbog ovih reči poslednjeg živog potomka dinastije, sumnja se da je sledeći na listi za likvidaciju

Planeta -

Pošto je ranije ove godine na malezijskom aerodromu ubijen njegov polubrat, Kim Džong-unu najveću pretnju za poziciju vođe predstavlja njegov 21-godišnji nećak.

Kim Han-sol, tvrdi kako ga život proveden u begu i skrivanju neopisivo frustrira i da je zbog svega počeo da pije. Prema više različitih izvora, Kim Han-sol je pod visokim stepenom zaštite zajedno sa svojom porodicom.

"On ljudima govori da mu je drago što mu je porodica na sigurnom, ali da ga čitav program zaštite guši", navode mediji.

Kim Han-sol, zajedno sa svojom majkom Ri Hje-kjong i 19-godišnjom sestrom Kim Sol-hui, u begu je od kako je njegov otac, Kim Džong-nam, ubijen u Kuala Lumpuru.

Tačna lokacija Kim Džong-namove porodice nije poznata. Nekoliko zemalja ponudilo im je zaštitu, ali navodno ih sada čuva organizacija sačinjena od severnokorejskih disidenata.

Kim Han-sol je poslednji živi muški potomak dinastije koji je u direktnom krvom srodstvu s osnivačem Severne Koreje Kim Il-sungom i Kim Džong-ilom, što ga čini direktnom pretnjom Kim Džong-unu kojem je eliminisanje sličnih "pretnji" standardna praksa još otkako je došao na vlast 2011.

U intervjuu za finske medije 2012. godine, Han-sol je kritikovao režim Severne Koreje rekavši kako sanja da se jednog dana vrati u domovinu i ‘popravi stvari’.

U tom periodu Han-sol je pohađao međunarodne škole u Bosni i Francuskoj, piše Korea Herald.

Kurir.rs/ Net.hr

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track